Far og mor kommer aldrig

Flydræbt ægtepar havde skrevet børnetestamente: De tre søskende skal bo hos onkel

Forældrene efterlader huset i Helsinge til deres tre børn. De havde skrevet børnetestamente, inden tragedien i Milano kostede dem livet. Hans Peter Andersen havde også nået at bygge et legehus til sine elskede børn. (Foto: Claus Lunde)
Forældrene efterlader huset i Helsinge til deres tre børn. De havde skrevet børnetestamente, inden tragedien i Milano kostede dem livet. Hans Peter Andersen havde også nået at bygge et legehus til sine elskede børn. (Foto: Claus Lunde)
Sorgen efter fly-tragedien i Milano har også ramt Helsinge i Nordsjælland. Tre børn blev pludselig forældreløse og skal fremover bo hos onkel og tante. I går gik mormor i sin dræbte datter og svigersøns tomme hus og ryddede op. Så forfærdelig bedrøvet.

Lille Cæcilie på to et halvt år, Caroline på seks og tiårige Matthias er ikke hjemme i huset på Idrætsvej. De er allerede hos onkel og tante i en anden by.

Her blev de også passet, mens forældrene Hans Peter Andersen og Vibeke Vindahl Lund i torsdags tog på en forlænget weekend-tur til Italien. En tur, der endte så tragisk for så mange familier.

UTRØSTELIGE
- Børnene ventede Hans Peter og Vibeke hjem mandag formiddag. De skulle jo bare være væk i fire dage. I stedet fik mine børnebørn rent ud at vide, hvad der var sket. Den yngste forstår det ikke endnu. De to andre er utrøstelige. Især Matthias på ti gemmer sig og græder. Jeg selv kan heller ikke forstå, at jeg aldrig skal se dem mere, siger Ruth Lund, mor til Vibeke Vindahl Lund.

- Mandag morgen hørte jeg om ulykken i radioen og blev mere og mere nervøs. Til sidst tog min søn ud i lufthavnen og fik bekræftet af politiet, at Hans Peter og Vibeke var passagerer i det forulykkede fly. Jeg håbede sådan til det sidste, at de havde taget et andet fly hjem, fortæller Ruth Lund og kan ikke længere holde tårerne tilbage.

BROR I MILANO
På spisebordet ligger en masse børnetøj, der nu skal bringes til børnenes onkel og tante. På græsplænen står et prægtigt trælegehus, og ved siden af er Hans Peter Andersens varebil parkeret, som da han forlod den. Han satte nye italienske køkkener op, mens Vibeke var sekretær.

På varebilens rat er klistret en masse huskesedler om denne uges gøremål. Aftaler, der nu aldrig bliver til noget.

- Hans Peters bror er taget til Milano. Han vil prøve at finde nogle af deres efterladte ting på ulykkesstedet. Det får han nu nok ikke held med. Og så skal han prøve at identificere dem. Politiet kommer på et tidspunkt her for at finde fin-geraftryk, fortæller Ruth Lund.

- Mine børnebørn begynder snart i børnehave og skole igen her i Helsinge. Trods tragedien skal de ikke flyttes fra deres vante omgivelser, men skiftevis bo her og i den anden by, siger mormor.

Så rejser hun sig for at lægge børnenes tøj ud i bilen og gå en tur for sig selv i sin afdøde datters og svigersøns smukke have.