Arrig Bodnia i retten

Anklager Ekstra Bladet og filmselskab for at være skyld i ødelagt karriere

- I har skadet min karriere. Jeg går glip af kontrakter og får ingen roller mere. Alle tror, at jeg er psykisk uligevægtig og ikke kan arbejde.

Sådan lød det fra dansk films p.t. største macho-helt, Kim Bodnia, da skuespilleren afgav forklaring i Københavns Byret. Han har stævnet Ekstra Bladet for tort og kræver en godtgørelse på 250.000 kroner af chefredaktør Bent Falbert, fordi bladet i 1999 bragte en forside, der fortalte, at skuespilleren var brudt psykisk sammen. Teksten var ledsaget af et film-foto, der viste Bodnia med en pistol i munden. Den sammensætning, mener skuespilleren, gav indtryk af, at han var ved at begå selvmord.

BLEEDER
Billedet var fra filmen 'Bleeder,' der kort tid efter fik premiere og efterfulgte succesen 'Pusher,' som også havde Kim Bodnia i hovedrollen og gav ham stjernestatus i Danmark.

I artiklen beskrev Ekstra Bladet, hvordan rollen som et usympatisk voldeligt svin fik den dygtige skuespiller til at gå psykisk ned, så han måtte sygemelde sig. Bodnia skulle være så psykisk syg, at han ikke kunne deltage i pr-fremstødet for filmen. Det var han ellers kontraktligt forpligtet til.

Oplysningerne om Bodnias psykiske nedtur som årsag til aflysningen af hans deltagelse i pr-fremstødet kom til artiklens forfatter, redaktør Rud Kofoeds, kendskab - og han fik bekræftet historien hos både filmens producent, Henrik Danstrup og daværende pr-chef, nu direktør på Avenue, Jon Stephensen. Men ikke mindst hos Kim Bodnias egen far, Arne, der fungerer som sønnens manager og talerør.

- Vi talte sammen i cirka en time. Arne bekræftede, at Kim havde psykiske problemer og nu befandt sig et hemmeligt sted. Også filmens instruktør, Nicolas Winding Refn, bekræftede, at der var tale om psykiske problemer. Historien var sand, og derfor skrev jeg den, fortalte Rud Kofoed.

ARBEJDSSKADE
Arne Bodnia hævdede i retten, at han aldrig havde fortalt Kofoed om noget psykisk sammenbrud. Der var alene tale om fysiske skader.

En ophidset Kim Bodnia afviste også , at han havde været psykisk syg.

Ekstra Bladets historie var løgn. Grunden til aflysningen var alene en arbejdsskade, som han pådrog sig under optagelserne af 'Bleeder'.

- Jeg havde ondt i arme og skuldre og måtte konstant til behandling for smerter. Jeg kunne ikke engang holde på en blyant, fortalte skuespilleren.

Til gengæld kunne han ikke forklare, hvordan han fire dage efter optagelserne til 'Bleeder' kunne starte på indspilningen af 'I Kina spiser de hunde,' der var en fysisk krævende film, hvor han blandt andet kastes i vandet med 80 kilo sandsække på ryggen.

Kim Bodnia kunne heller ikke svare på, hvorfor han ikke forlangte dementi af den forkerte artikel.

Far Arne benægtede, at han stod bag oplysningerne om sin søns sygdom, og advokat Jakob Juul insinuerede, at der var tale om en hellig alliance mellem Ekstra Bladet og filmselskabet for at knække Kim Bodnias karriere!

Det afviste Ekstra Bladets advokat, Ulrik Ibfelt, som en uartighed. Han lod klart forstå, at den penge-glade Kim Bodnia blot er ude efter at hente nogle kontanter i Ekstra Bladets kasse. Derfor den meget sene retssag.

Byretsdommer Knud-Erik Schmidt sagde, han havde fået meget at tænke over. Der falder derfor først dom i marts.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter