TV-vært fælder voldtægtsmand

TV-avisens Søren Vesterby forhindrede brutal voldtægt under morgen-jogging i Frederiksberg Have

Følg Krimi
En 42-årig københavnsk kvinde kan i dag takke tv-værten Søren Vesterby fra Danmarks Radio for, at det ikke lykkedes en mand at voldtage hende.

Det var nemlig ham, der i går formiddag sammen med to andre morgen-joggere satte en stopper for et groft voldtægtsforsøg mod kvinden, der også var ude at løbe i Frederiksberg Have i København.

Alarmeret af den 42-åriges skrig fór de hen til det buskads, hvor en 33-årig mand netop havde slæbt kvinden ind for at kunne voldtage hende. Gerningsmanden flygtede. Men det var en let sag for Søren Vesterby og de to andre motionister at løbe ham op, fælde ham og vente på, at politiet kom for at anholde ham.

- Jeg var lige kommet ind i haven og løb på stisystemet, da jeg hørte det første skrig. Jeg tog ikke så stor notits af det. Men da det andet skrig kom, kunne jeg se, at en af parkens betjente reagerede ved at vende sin havetraktor i retning mod lyden og køre derover. Jeg satte straks i løb mod kvinden, siger Søren Vesterby, der for tiden læser nyheder op i 'TV-avisen'.

- Hendes skrig var så højt og fuld af rædsel, at det ville være uanstændigt ikke at reagere på det. Det kunne høres i hele haven, siger han til Ekstra Bladet.

Søren Vesterby kom om hjørnet ved den lille grussti, hvor voldtægtsmanden havde slået sit offer i jorden.

- Han var ved at rejse sig, da vi kom derover. Han prøvede at stikke af, men vi indhentede ham efter en kort spurt. Da vi først havde ham nede på jorden igen, var han ikke svær at holde. Han gjorde ikke modstand, siger Søren Vesterby.

TRUET MED TÆSK
I stedet truede han de tre, der sad oven på ham, med tæsk.

- Han sagde, at vi kunne få en omgang bank. Men det var kun i munden, han havde det. Han gjorde ikke noget væsen af sig, siger nyhedsværten.

Søren Vesterby fortæller, at den kvinde, der var forsøgt voldtaget, gik rundt på stien, imens gerningsmanden blev holdt nede.

- Hun holdt armene ud til siden og sagde 'hjælp mig, hjælp mig'. Heldigvis kom en kvindelig løber forbi og gav hende en omfavnelse. Hun var tydeligvis rystet, siger han.

Herefter kom politiet og tog over.

TÆVEDE SIT OFFER
Og politiet er glade for, at de tre borgere var hurtige til at gribe ind.

- Det var en meget grov gerningsmand. Han slog hende flere gange i hovedet, selv efter at hun var blevet væltet omkuld, siger Bent Isager, kriminalinspektør ved Frederiksberg Politi.

De anholdt straks manden og sigtede ham for voldtægt, hvilket han nægtede. Ifølge vidneforklaringer og det 42-årige offers egen forklaring kom manden op til kvinden bagfra, greb fat i hende og tvang hende ind i en busk.

Manden har selv forklaret, at han syntes, at kvinden lignede en, som tidligere havde generet ham, og at det var derfor, han overfaldt hende. Han blev i går varetægtsfængslet i to uger. Og kommer derfor ikke foreløbigt til at genere andre kvinder eller tv-værter i haven.

MIN PLIGT
- Jeg gjorde bare min pligt. Jeg har tidligere tænkt på, hvordan man mon ville reagere, hvis man kom i sådanne situationer. Derfor er jeg glad for, at jeg reagerede så instinktivt, som jeg gjorde. Men jeg er mest glad for, at alle i haven hjalp til, så vi fik stoppet manden. Det var rart at se, at så mange fremmede kunne være enige om at gøre det rigtige, siger Søren Vesterby, der siden episoden har været i kontakt med politiet for at afgive en egentlig vidneforklaring.

Kriminalpolitiet på Frederiksberg skal nu undersøge, om gårdsdagens overgreb kan kædes sammen med andre sædelighedsforbrydelser i området. Blandt andet har man endnu ikke fundet gerningsmanden til en fuldbyrdet voldtægt på en 19-årig sidste år. Denne voldtægt fandt ligeledes sted i Frederiksberg Have.
Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.