Annonce:
Annonce:

Boston-præster sexmisbrugte 1000 børn

Pædofile præster forgreb sig i seks årtier på over 1000 børn, fastslår Massachusetts' rigsadvokat i rapport

Annonce:
Følg Krimi
En kultur af hemmelighedskræmmeri i Bostons katolske kirke var ansvarlig for omfattende sexovergreb, hvor pædofile præster i seks årtier forgreb sig på over 1000 børn. Det fastslog Massachusetts' rigsadvokat Tom Reilly onsdag.

- Overgrebene på børnene var så omfattende og langvarige, at det grænser til det ufattelige, sagde rigsadvokaten, da han efter 16 måneders efterforskning offentliggjorde en rapport om omfanget af pædofiliskandalen.

Bostons ærkebispedømme har ifølge Reilly siden 1940 selv registreret 789 ofre, der beskyldte 237 præster for overgreb. Det, sagde han, var også udtryk for kirkens utilgivelige mangel på at sætte en stopper for misbruget af børnene.

- Når vi tager højde for andre kilders oplysninger, når antallet af ofre, der er trådt frem, langt op over 1000, hed det i rapporten.

Efterforskningen har afsløret, at ærkebispedømmets ledelse var mere optaget af at beskytte de pædofile præster og kirkens omdømme end af at beskytte de truede børn.

Rigsadvokat Reilly udtrykte stor skuffelse over, at lovgivningen ikke giver mulighed for at tiltale ledende medlemmer af ærkebispedømmet for vanrøgt.

Alligevel udpeger rapporten kirkeledere som den tidligere kardinal Bernard Law, der i december i fjor gik af som følge af skandalen, som hovedansvarlige, fordi de forflyttede de pædofile præster fra sogn til sogn for at skjule skandalen.

- Accepten af misbruget har været en del af ledelseskulturen i ærkebispedømmet i Boston i mange år. Og det er foregået alt for længe til at tro, at det nu er ændret, konkluderer han.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: