Annonce:
Annonce:

Partikammerat: – Jeg var den sidste, der så Henrik i live

'De svin,' var første tanke, der slog ned i Henrik Christensens kammerat efter attentatet i Søllerødgade

Annonce:
Følg Krimi


Angrende nynazist: Sandheden om bombedrabet i Søllerødgade

Partikammeraten Jørgen Lund var den sidste, der så Henrik Christensen i live.

Kort efter Lund havde forladt Henrik ved Internationale Socialisters kontor, døde den 29-årige ved bombeattentatet i Søllerødegade.

– Vores kontor i Søllerødgade var hovedkontor for Københavnerafdelingen. Vi var vel 19-20 aktive medlemmer med fast gang i lokalerne, fortæller Jørgen Lund.

– Jeg så Henrik, umiddelbart før bomben sprængte. Det må vel have været mellem 11.15 og 11.20. Vi mødtes kort udenfor på gaden, hvor snakkede sammen nogle minutter, fortæller Jørn Lund.

– Så cyklede jeg mod mit arbejde, der lå længere inde på Nørrebro. Henrik stillede sin cykel mod facaden og gik ind i butikken. Det var det sidste, jeg så til ham, siger Jørn Lund.

Annonce:

Omkring kl. 12.30 fik han af en anden person at vide, at der var brand i organisationens lokaler.

– Jeg tænkte bare, at det ikke var så heldigt og at jeg hellere måtte cykle derud og se, om der var noget jeg kunne gøre. Da jeg kom derud, var hele området spærret af og der var et stort, sodet hul. Her fik jeg af en betjent at vide, at en havde mistet livet, forklarer Jørn Lund.

Søllerødgade-bomben: Få overblikket her

– Betjenten sagde ikke, hvem det var. Men jeg var godt klar over, at det Henrik. Det første jeg tænkte var, ’de svin’. Det kan jeg tydeligt huske, for jeg var slet ikke i tvivl om, hvad der var sket. Ikke præcist hvad der var sket, men at der var sket noget. Jeg havde en klar ide om, at der var sket noget slemt, siger Jørn Lund.

– Jeg tænkte med det samme at det måtte være et overfald fra højrefløjen. At det var nogle racister. Men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvor avanceret, det havde været, siger han.

Annonce:

– Vi gik ellers ikke og frygtede attentater. Selv om der havde været racistiske overfald. Men det var hovedsageligt gået ud over indvandrergrønthandlere. Nogle enkelte andre politiske organisationer havde også fået smadret ruder. Det var på det niveau, siger Jørn Lund.Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: