Annonce:
Annonce:

Gidseltager: Han skrev jo selv under på det var frivilligt

Gidseltager: Lavede stikvåben af tandbørste, håndklæde og tape og hævder, at medfange gik frivilligt med til at være gidsel

(Foto: Mogens Flint)
(Foto: Mogens Flint)
Annonce:
Følg Krimi

Efter gårsdagens fire timer lange gidseldrama i Politigårdens Fængsel, sigtes gidseltageren her til formiddag for frihedsberøvelse. Ved ankomsten til retslokalet gik han langsomt ind i lokalet og så stift mod de fremmødte fra pressen.

Den 34-årige, der tidligere er idømt lange straffe for røveri, røveriforsøg, vold, vidnetrusler og frihedsberøvelse, nægtede sig skyldig i de nye sigtelser mod ham. Der er fire personer fra fængslet tilstede i retten for at passe på ham.

Gidseltageren fremstilles i dag
Advokat: Gidseltager ville ud af bandemiljø

Ville have smidt forsvarer ud
Anklageren i sagen, Maria Cingari, vil have erklæret forsvarsadvokat Finn Walter Petersen inhabil. Advokat Luise Høy, der er stedfortræder for Finn Walter Petersen, er dybt uenig.

- Det er konsekvent og systematisk chikane. Det er meningsløst at optrappe konflikten, argumenterer Luise Høy til dommeren.

Annonce:

Dommeren valgte efterfølgende af afvise anklagerens begæring om, at forsvarer Finn Walter Petersen er inhabil, fordi han eventuelt senere skal indkaldes som vidne.

- Tak!, replicerede den sigtede højlydt fra sin plads henvendt til dommeren.

Fange taget som gidsel
Gidseldrama afsluttet

Våben lavet af tandbørste
Under retsmødet fremviste anklageren bl.a. et foto, at det gerningsvåben, som den 34-årige brugte mod sin medfange. Et våben han havde kreeret af en tandbørste, noget fra et håndklæde og noget tape, forklarede han og gav klart udtryk for sin utilfredshed med at sidde fængslet på Politigårdens Fængsel.

- Jeg sidder i den celle 23 timer i døgnet. Det er andre, der skal bestemme, hvornår jeg kan komme i bad, på gårdtur, have fællesskab. Jeg kan endda vente en halv time på at komme på toilettet. I et år har jeg spurgt om at komme i bandeexit, lød det.

Senere kom det også frem, at den 34-årige angiveligt er blevet smidt ud af Bandidos og i såkaldt 'bad standing'.

Gidseltager: Ville bare snakke med tv-instruktør

Annonce:

Skriv under eller få tæv
Samtidig hævdede han, at gidslet frivilligt var gået med til at lade sig 'fange'.

- Han var jo bare en måde til midlet. Jeg siger det til ham som det er. Og han skriver under på en seddel om, at det var frivilligt. Jeg gjorde det da også for hans skyld (gidslet, red). Det handler ikke om mig mere, de fylder os med psykofarmaka, siger den sigtede, der er tidligere narkoman.

Omvendt har gidslet dog overfor politiet under gårsdagens afhøring forklaret, hvordan han fik valget mellem 'at få tæv eller eller skrive under på den 34-åriges seddel'. Samtidig fremgår det også, at han fik besked på at gøre dette foran kameraerne, så vagterne kunne se det. Fængslets overvågningsbånd afslører, at den 34-årige under gidseldramaet holder gidslet i halsgreb med sit stikvåben mod hans hals.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: