Annonce:
Annonce:

Bomme var planlagt i dødsoverskæring

En kun 12-årig dreng og en 15-årig pige mistede livet ved den tragiske togulykke søndag formiddag.

(Foto: Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Krimi

Det var en kun 12-årig dreng, en 15-årig pige og deres 47-årige far, der i dag mistede livet ved den tragiske tog-ulykke nær Vinderup.

Det oplyser Midt - og Vestjyllands Politi.

Jernbaneoverskæringen, hvor faren og hans to børn i dag blev dræbt, var ved at blive bygget om. Blandt andet skulle der sættes bomme op, som måske kunne have hindret den tragiske ulykke.

- Jernbaneoverskæringen er ved at blive bygget om netop nu, og et af tiltagene er, at der bliver sat bomme op. Det er naturligvis ærgerligt, at man ikke har nået at få det gjort allerede, men det har ikke været muligt på grund af frost i jorden og andre naturlige årsager, siger Havariinspektør Søren Groth.

Annonce:

120 i timen
Ulykken skete klokken 9.30 nær Vinderup. Bilen med faren og de to børn fra lokalområdet blev ramt af et tog på strækningen mellem Struer og Skive, hvor den normale hastighed er 120 kilometer i timen.

Far og to børn dræbt i ulykke

- Jeg har afhørt lokomotivføreren, og han var i stand til at give brugbare informationer om ulykken. Han fortæller, at han nåede at bremse, da han fik øje på bilen, men toget havde stadig høj fart, da det ramte bilen.

- Bilen er hakket midt over og delt i to. Da vi ankom var der ingen tvivl om, at de tre personer i bilen var døde, siger havariinspektøren.

Han fortæller, at anlægget er så gammelt, at der ikke er nogen logning.

- Derfor kan vi ikke se, om signalet, der skulle advare bilisten, virkede. Men vi tester anlægget. Vi har først en officiel rapport om uheldet klar om tre måneders tid.

Farlige overskæringer
Overskæringen skal sammen med flere andre overskæringer rundt om i landet sikres yderligere, men sikringen blev ikke etableret tids nok til at redde den far og de to børn, som søndag mistede livet.

Annonce:

Nu vil regeringspartiet SF arbejde for, at der bliver sat fart på planerne med at sikre de farlige overskæringer rundt om i landet.

- Vi må se på, om vi kan få det fremskyndet, så de overskæringer, hvor der ikke er bomme, enten bliver nedlagt, eller at der bliver sat bomme op, siger politisk ordfører Jonas Dahl (SF) til Ritzau.

Problemet må løses
Han vil nu tage bringe sagen op over for transportminister Henrik Dam Kristensen.

- Vi må se på, om vi kan få fremrykket de investeringer, så vi kan få løst problemet, inden der er flere, der kommer til skade, siger Jonas Dahl.

Ved du noget? Send en mail til 1224@eb.dk eller en sms til 1224.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: