Nu er der bandefred i Køge

Konflikten mellem Bandidos og Black Cobra i Køge ser ud til at være slut. De to stridende parter har 'røget fredspibe'

Bandidos og Black Cobra i Køge har ifølge ekstrabladet.dk´s oplysninger sluttet fred efter to måneders vold og skyderier. (Foto: Johnny Frederiksen)
Bandidos og Black Cobra i Køge har ifølge ekstrabladet.dk´s oplysninger sluttet fred efter to måneders vold og skyderier. (Foto: Johnny Frederiksen)
Følg Krimi

Nu er der bandefred i Køge.

To måneders åben konflikt med vold og skyderier mellem rockerklubben Bandidos og banden Black Cobra i Køge er endt med, at de stridende parter har sluttet fred.

Det erfarer ekstrabladet.dk fra centrale kilder med indsigt i miljøet.

Bandidos og Black Cobra har haft kontakter den senere tid og banderne har nu 'talt sig til rette'.

Dermed ser det ud til, at konflikten mellem Bandidos og Black Cobra, der brød ud i slutningen af januar, da den ledende figur i Black Cobra i Køge Oruc Türkoglu blev såret af knivstik, er slut.

Black Cobra-leder såret af knivstik

ekstrabladet.dk har bedt Michael 'Kokken' Rosenvold, præsident for Bandidos i Europa, kommentere fredsaftalen - men han har ingen kommentarer.

Vold og skyderier
Der har længe været en spændt situation mellem Bandidos og Black Cobra i Køge, men striden brød for alvor ud den 29. januar, da flere Bandidos-rockere kom i clinch med Black Cobra figuren Oruc Türkoglu på en grillbar i byen. Slagsmålet fortsatte ind i en slikbutik, hvor han blev overfladisk såret af knivstik.

To dage senere indførte politiet visitationszone i Køge, fordi politiet forventede hævnaktioner.

Bandidos på krigsstien i Køge

De to første kom 6. februar, hvor et 26-årigt prøvemedlem af Bandidos blev opsøgt i sit hjem i Herfølge kl. 3.30 om natten, hvor han var alene med sin kæreste. Tre gerningsmænd skød rockeren i knæet.

Samme dag ved 13-tiden blev der affyret en byge revolverskud mod en tatto-butik på Nørre Boulevard i Køge, der har relationer til Bandidos.

To unge på en rød knallert affyrede skuddene, og en 15-årig fodsoldat fra Black Cobra blev 28. februar varetægtsfængslet for drabsforsøg efter en politiaktion mod bandemiljøet, hvor 23 adresser blev ransaget, blandt andet i bebyggelsen Ellemarken, der er kendt som hjemsted for Black Cobra-folk. Politiet fandt to pistoler under aktionen.

Black Cobra medlem beskudt
Et par dage før skyderierne den 6. februar, var der også blevet affyret skud mod en Black Cobra figurs hjem syd for København, men ingen blev ramt.

Den 24. februar kl. 01.37 fik politiet melding om skyderi på Gymnasievej i Køge, der formodes at være et led i konflikten mellem Bandidos og Black Cobra. Der blev affyret syv-ni skud, og der var skudhuler i to biler, men ingen blev ramt.

Under konflikten rømmede Bandidos klubhuset på Falkevej i Køge.

Konflikten i Køge har intet med en konflikt mellem Bandidos og indvandrerbanden Brothas at gøre. Bandidos klubhus på Kirkegade i Hvidovre er to gange blevet beskudt og Brothas har påtaget sig ansvaret for skyderierne, der skal bunde i, at et medlem af Brothas er blevet forsøgt hvervet af Bandidos.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind