LIGE NU: Stor bandeaktion: Jagter mistænkte for drabsforsøg

Politiet slog i dag endnu en gang til mod en række rocker- og bandegrupperinger på hele Sjælland. 26 er blevet anholdt

Politiet kommer her med en anholdt i Bagsværd. Foto: Kenneth Meyer
Politiet kommer her med en anholdt i Bagsværd. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

Ved du noget? Har du billeder? Så tip os på mail eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Omkring 50 adresser med relation til rockere og bande-grupperinger på hele Sjælland fik i dag uventet besøg af politi og skat. Heriblandt adresser i Tingbjerg, Bagsværd, Herlev, Vordingborg og Brandelev ved Næstved.

Det skete kl. 9, da de sjællandske politikredse, politiets aktionsstyrke, SKAT og den fælles sjællandske bandeenhed Task Force Øst slog til.

I alt 62 adresser er blevet ransaget og 30 perosner er blevet anholdt.

- Aktionen er kørt helt efter planen. Vi har fået fat i stort set alle de personer, vi havde fokus på, og godt halvdelen af de 30 personer, vi har anholdt, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen, siger politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi, leder af den koordinerede sjællandske aktion, i en pressemeddelelse.

Politiet har beslaglagt fem skydevåben, slagvåben, stikvåben, narkotika samt cirka 600.000 kr. i kontanter.

Læs også:

Bandekrigen: Uskyldige ofre i skudlinjen

Ransagningerne er blevet gennemført i rockerborge, bandetilholdssteder og klubber og flere privatadresser. Det drejer sig blandt andet om Bandidos' rockerborg på Boulevarden i Vordingborg, hvor der er flere politifolk, der nu tilsyneladende er i gang med at ransage.

- Det ser ud som om, de er ved at blive kostet ud af huset allesammen, siger ekstrabladet.dks fotograf om personerne, der var inde i huset.

31. januar i år tilbageholdt politiet fem personer efter skud netop ved rockerborgen i Vordingborg. Ingen blev dog tilsyneladende ramt.

Politiet har også været i gang med at ransage ved Perikumhaven i Herlev. I det nærliggende Dildhaven blev der for godt to uger siden fundet seks afskudte patronhylstre fra et ni millimeter-våben. Men ingen blev tilsyneladende ramt.

Se stor grafik: Her styrer banderne

På en vej i et industrikvarter i Bagsværd er politiet netop kommet ud med en anholdt fra en rødstensvilla.

- Der holder en del politi. Her er fem køretøjer. To gruppevogne, en patruljevogn og to civile, fortæller ekstrabladet.dks mand på stedet.

I november sidste år fandt Københavns Vestegns Politi fem kilo skarp ammunition, der var gravet ned på et grønt område ved Værebroparken under en politiaktion mod bandegrupperingen 'Værebro-gruppen'.

Også Bandidos' klubhus på Kirkegade i Hvidovre har haft besøg af ordensmagten. 5. marts blev der affyret mellem 15 og 20 skud mod klubhuset. Noget, som grupperingen Brothas tog ansvaret for.

- Bandidos har blandet sig i vores interne sager. Det svarer til, at naboen blander sig i ens private affærer. Derfor har vi gennemhullet deres klubhus, sagde repræsentanter fra Brothas dengang til ekstrabladet.dk.

Ved Bandidos' klubhus i Brandelev ved Næstved er en af politiets hundevogne på mystisk vis punkteret på et ene dæk, mens den har holdt stille. Her er politiet i gang med at ransage en stor BMW, ifølge ekstrabladet.dks fotograf på stedet.

Efter ransagningen gik ejeren rundt og bad om politifolkenes tjenestenumre, som han skrev ind på sin iPhone.

26 anholdte
Politiet meddeler at 26 personer personer er blevet anholdt ved dagens aktion, ligesom deres opholdssteder er eller vil blive ransaget. Der er indtil videre fundet et større beløb af penge, fem skydevåben og en del slagvåben, skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Det er igen på baggrund af vores efterforskninger og efterretninger i de aktuelle konfliktsager, men også som led i den vedvarende indsats mod rocker- og bandemedlemmernes kriminalitet, at vi i dag slår til mod dem. Vi gør det klart for rocker- og bandemedlemmerne, at vi under ingen omstændigheder vil acceptere voldelige konflikter, og at vi vil bruge alle midler for at pågribe de skyldige, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden i Københavns Politi og operationsansvarlig for dagens aktioner, i pressemeddelelsen.

- Vi anholder mistænkte gerningsmænd til en række drabsforsøg, overfald og anden alvorlig kriminalitet, og vi ransager efter ulovlige genstande. Vi overvåger som bekendt grupperingerne meget nøje og vil slå hårdt ned på al kriminalitet, der udspringer fra personer, der har relationer til dem, fortæller Jørgen Skov.

Så sent som for ni dage siden slog politi og SKAT til mod 42 banderelaterede adresser i Københavns-området og Nordsjælland i en koordineret indsats.Ved du noget? Har du billeder? Så tip os på mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind