17-årig beskudt: - Jeg blev forvekslet med en anden

En 17-årig er stadig chokeret efter en skudepisode i Bagsværd i mandags, hvor han blev et uskyldigt offer

Den 17-årige blev beskudt foran sin fars pizzeria i mandags. Han er sikker på, at han blev forvekslet med et bandemedlem. Selv har han intet med bander at gøre. (Foto: Kenneth Meyer)
Den 17-årige blev beskudt foran sin fars pizzeria i mandags. Han er sikker på, at han blev forvekslet med et bandemedlem. Selv har han intet med bander at gøre. (Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

– Jeg har intet med bander at gøre. Jeg er sikker på, at jeg er blevet forvekslet med en anden, måske fordi jeg havde en speciel jakke på. Så nu har jeg smidt jakken væk.

En 17-årig dreng er stadig dybt chokeret over, at han blev forsøgt likvideret mandag eftermiddag foran sin fars pizzeria på Triumfvej i Bagsværd.

Han gik ud for at få frisk luft og stod og drak en vand, da der kom en sort Citroén C3 kørende. Sekunder efter blev der affyret en byge skud mod den 17-årige. Tre skud gennemhullede en parkeret bil og et skud ramte facaden på ’Triumf pizza & grill’. Men mirakuløst slap den 17-årige med livet i behold.

Bandekrigen: Uskyldige ofre i skudlinjen

– Jeg er stadig chokeret og hele min familie er i chok. Jeg kender ingen fra banderne og har intet med politiet at gøre. Jeg passer min skole og mit arbejde, så jeg kan slet ikke forstå, hvorfor de var ude efter mig, fortæller den 17-årige, der læser på bogholderlinjen på handelsskolen.

– Jeg har det godt med alle herude i Bagsværd og jeg kender ikke nogen, der har med bander at gøre hverken fra Værebro eller Nørrebro, siger den 17-årige til Ekstra Bladet.

Skjulte sig i kælderen
Da bilen kørte op foran pizzeriaet blev sideruden på bagsædet rullet ned, og den 17-årige så en arm bevæge sig og glimtet af en pistol. Så løb han ind på pizzeriaet, mens kuglerne fløjtede om ørerne på ham. Han løb ned i kælderen og skjulte sig, mens hans storebror ringede til politiet, der fik alarmen kl. 15.21.

Også den kvinde, der ejer den Peugeot, som blev ramt af skud i siden, køleren og bagruden, og som arbejder på en tandlægeklinik over pizzeriaet, ringede opskræmt til politiet.

Der var kun den 17-årige og hans storebror i pizzeriaet, ingen kunder. Hans far var kørt i banken.

– Jeg ringede til min mor som den første. Hun kom grædende ud til mig. Jeg har snakket med hele min familie om det og alle er chokerede. Skolen har også tilbudt mig krisehjælp, fortæller den 17-årige.

Attentatfolk var maskerede
Han kan ikke sige noget om personerne i Citroén bilen, der blev stjålet i oktober sidste år i Ringsted.

– De var fuldt maskerede, siger den 17-årige, der ikke ønsker sit navn frem.

Han er helt sikker på, at han er blevet forvekslet med et bandemedlem, måske på grund af sin påklædning. Derfor smed han straks sin jakke væk efter skyderiet, så det ikke sker igen.

Den sorte Citroén C3, en årgang 2012 med nummerpladen JF 26 646, blev fundet udbrændt i en tunnel under Gladsaxe Møllevej. Politiet anholdt en 21-årig, der sigtes for drabsforsøg på den 17-årige og brandstiftelse i flugtbilen. Han blev tirsdag varetægtsfængslet i fire uger i et lukket retsmøde.

Gerningsmændene blev efter afbrændingen hentet på Gladsaxe Møllevej i en sort Mercedes 300D, årgang 1992, med nummerpladen AD 59 258, som politiet søger oplysninger om.

SE EKSTRABLADET.DK´S INTERAKTIVE GRAFIK OVER BANDEKRIGEN HER

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind