Annonce:
Annonce:

Ekspert: Derfor rammer banderne ikke

Mindst 166 skud affyret på åben gade i 2013

Et af de seneste skudepisoder, hvor der blev skudt efter en 17-årig dreng foran et pizzeria i Bagsværd. (Foto: Kenneth Meyer)
Et af de seneste skudepisoder, hvor der blev skudt efter en 17-årig dreng foran et pizzeria i Bagsværd. (Foto: Kenneth Meyer)
Annonce:
Følg Krimi

Selv om der ikke engang er gået tre måneder i 2013, har danskerne oplevet rigeligt med krudt og kugler. Ifølge Ekstra Bladets optælling, så er der afgivet mindst 166 skud på åben gade fordelt på 25 episoder - men ’kun’ 13 er ramt. To er dræbt og 11 er sårede.

Senest var det mandag aften i Brønshøj, hvor en 23-årig mand er ramt i brystkassen.

Læs også:

Fire anholdte efter skud mod 23-årig

Det er held i uheld, at de ikke rammer. For hver gang de ikke rammer deres mål, risikere uskyldige forbipasserende at blive fanget i de kriminelles krydsild. Men hvorfor kan de så ikke finde ud af at ramme? Manglen på skarphed er der egentlig en ret simpel forklaring på.

Annonce:

- De her skudepisoder viser, hvor svært det er at skyde med håndvåben. Det kræver mange års træning og stor tålmodighed for at blive en god skytte, og ikke engang vores eget politi er altid lige skarpe i træning, siger Kristian Petersen fra vaabensmeden.dk til ekstrabladet.dk.

Svært at skyde under stress
Kristian Petersen har arbejdet med skydevåben i 17 år og er selv aktiv sportsskytte. Han fortæller, at man ikke bare kan komme fra gaden, samlet et våben op og regne med, at man rammer plet hver gang.

- Som sagt, så er de her folk utrænede, men det er også et spørgsmål om at skulle skyde i en stresset situation, siger han.

Mange af skuddene falder ofte fra en bil i fart eller bliver affyret mod en person i bevægelse. Derfor bliver det naturligvis endnu sværere at ramme sit mål.

Læs også:

Stor grafik: Her styrer banderne

Men har skydevåben og ammunition så nogen betydning for deres mangel på præcision?

- Når de ikke engang kan ramme kroppen på en mand på 10 meters afstand, så betyder våbnet ikke noget. Selv om de skød med en skodpistol, så ville det ikke gøre nogen forskel på den afstand, de skyder fra, siger Kristian Petersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: