Vil frikendes for at have 'kneppet med chef'

Kommunal ansat trukket i retten med påstand om at have sagt, at 'sagsøger har kneppet med sektorchef'

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Et fire timer langt retsmøde i Retten i Nykøbing F. handlede om forholdene internt i Lolland Kommune.

I den civile sag har en fyret kvinde fremlagt et påstandsdokument med ordlyden: 'Sagsøgte skal idømmes straf for æreskrænkelse ved overfor udvalgsformand X og chefkonsulent Y at have fremsat og udbredt den urigtige sigtelse, at sagsøger har kneppet med sektorchef Z'.

Bag bogstaverne X, Y og Z, som de fleste kender fra matematikundervisningen, gemmer sig navne på ansatte i Lolland Kommune i perioden 2007 frem til 2010.

Det år blev sagsøgeren,tidligere sektorchef - benævnt A - fyret.

Hun anklagede sin direktør - ham kalder retten for B - for de æreskrænkende udtalelser og kræver ham idømt en erstatning på 100.000 kroner for tort.

I retten fremførte sagsøgeren, at hun havde haft et noget anstrengt forhold til sin nærmeste chef, direktør B, ligesom hun har haft nogle faglige konflikter med sektorchefen Z.

Men hun siger, de ikke har haft noget seksuelt forhold.

Ved retsmødet i går sagde den fyrede kvinde, at hun ved afskedigelsen, som blev begrundet med strukturændring, at direktøren var 'dødtræt af evindelige konflikter på grund af et seksuelt forhold mellem dig og Z'.

Det skriver Lolland-Falster Folketidende.

Nægter at bruge ordet kneppe
Direktøren B afgav også forklaring i retten. Han nægtede at han på noget tidspunkt har sagt noget om et seksuelt forhold mellem de to.

Og understregede, at det lå ham fjernt at bruge et ord som 'kneppe'.

B forklarede, at et dårligt samarbejde mellem sektorcheferne A og Z endte i en samtale med inddragelse af kommunens personalechef i 2008.

Den del af hans forklaring blev bakket op af personalechefen.

Sagsøgeren førte en chefkonsulent fra et konsulentfirma som vidne. Han forklarede, at han på et møde hos B havde fået at vide, at det dårlige samarbejde kunne skyldes netop et seksuelt forhold.

- jeg blev så forbavset, at jeg ringede til A for at høre om det var rigtigt. Det benægtede hun, sagde han i retten, skriver Lolland-Falster Folketidende.

Også udvalgsformanden blev indkaldt. Han kendte godt til samarbejdsproblemerne og at direktør B havde forklaret, at de muligvis bundede i noget seksuelt.

Formanden sagde desuden, at han ikke havde hørt ordet 'kneppe' - man må formode, at det kun er i denne forbindelse han er 'sluppet for' det ellers ganske gænse udtryk.

Kommunaldirektøren beskrev 'Lolland Kommune som en stor fætter-kusinefest, hvor alle kender alle, men rygter om et forhold mellem de to har jeg aldrig hørt'.

De to parters advokater var indlysende nok ret uenige ved de afsluttende bemærkninger.

Hvem der får ret afgør retten den i en kendelse den 4. april.