Toprocker forlader Bandidos

Slut med snak: Forhandlinger med HA brudt sammen

Jesper Bonde Nielsen var toprocker og i Bandidos, hvor han var central i forhandlingerne med Hells Angels. (Foto: Claus Bonnerup)
Jesper Bonde Nielsen var toprocker og i Bandidos, hvor han var central i forhandlingerne med Hells Angels. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Krimi

En af de absolut centrale Bandidos-rockere i Danmark trækker stikket.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har 45-årige Jesper Bonde Nielsen valgt at forlade Bandidos samtidig med, at forhandlingerne med Hells Angels om en ny samarbejdsaftale er brudt sammen.

Og selv om flere faktorer ifølge oplysningerne spiller ind på rockerens selvvalgte exit, så spiller netop sammenbruddet i forhandlingerne mellem de to klubber også en rolle i Bonde Nielsens beslutning om at forlade rockerklubben.

- PT er jeg ikke aktiv i Bandidos. Derud over har jeg ingen kommentarer, siger Jesper Bonde Nielsen selv.

Gennem en årrække har den 45-årige befundet sig i ledelsen af den topstyrede rockerklub, hvor han har været en af kernefigurerne i forhandlingerne med HA.

Amagerballade
I februar i fjor åbnede Bandidos klubhus på Amager, som HA ellers har betragtet som ’deres’ område. HA's afdeling på Amager har altid været stor og central i HA's interne struktur. Efterfølgende ulmede en konflikt, der langsomt voksede sig større.

Scenariet kulminerede en nat i september, hvor en lastbil med en mursten på speederen blev sendt mod klubhusets gavl. Klubhuset ligger på Amager Landevej ikke langt fra Kastrup Lufthavn.

I ugen op til torpederingen af klubhuset havde der været flere sammenstød, hvor folk med tilknytning til de to grupperinger havde overfaldet hinanden. Blandt andet med værktøj og knive.

Læs her: Rockersammenstød på Amager

Efterfølgende gennemført politiet en koordineret aktion mod begge klubber ligesom, der blev sendt et vink med en vognstang om, at konfliktbilledet ikke måtte vokse yderligere.

Centrale emner
Siden har HA og Bandidos ved en række møder forsøgt at snakke sig til rette. En række forskellige figurer har deltaget i forhandlingerne, men to rockere har deltaget gennem stort set hele forløbet, erfarer Ekstra Bladet.

På HA siden var det Amagerrockeren Michael Brokside - og hos Bandidos var det Jesper Bonde Nielsen.

Blandt de centrale emner var Bandidos’ tilstedeværelse på Amager. Et andet var begge klubbers optagelse af tidligere medlemmer fra den 'anden' klub. Også det punkt har flere gange været på dagsordenen. Særligt HA har flere gange optaget tidligere Bandidos-folk.

Efter måneders maratonforhandlinger var parterne i den forgangne uge ifølge Ekstra Bladets oplysninger næsten nået til en form for enighed.

Den skrøbelige enighed blev dog forpurret af et medlem fra Bandidos’ Amager-afdeling, som mente, der skulle stilles yderligere krav til HA i bytte for Bandidos’ Amager-exit.

Dermed brød forhandlingerne sammen. Temperaturen mellem de to klubber vurderes nu særdeles kølig.

Ifølge oplysningerne ønskede mange Bandidos-folk en fredelig løsning med HA. Det har Amager-bandidos-rockeren nu forpurret.

Ifølge Michael 'Kokken' Rosenvold, europæisk præsident, Bandidos, er Jesper Bonde Nielsen på orlov.

- Det skyldes personlige årsager, siger han.

Læs mere om sagen i dagens udgave af Ekstra Bladet

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind