Annonce:
Annonce:

Politiet: Gerningsmanden kan have båret paryk

Politiet er ikke i nærheden af at fange manden bag skudattentatet mod Lars Hedegaard og beder offentligheden om hjælp

Annonce:
Følg Krimi

Politiet har netop holdt pressemøde om det skyderi, der tidligere tirsdag var tæt på at koste debattøren Lars Hedegaard livet.

På pressemødet forklarede politiet, hvordan en mand ringede på døren til Lars Hedegaards hjem under påskud af at være postbud, der skulle aflevere en pakke.

Da Lars Hedegaard åbnede døren, trak manden en pistol og sigtede efter Hedegaards hoved, men ramte forbi.

Læs også:

Kendt islam-kritiker forsøgt skudt

Annonce:

Det kom til håndgemæng mellem de to mænd, og gerningsmanden tabte pistolen, men fik fat i den igen. Han affyrede endnu et skud, men ramte igen forbi og flygtede efterfølgende i retning af Søndre Fasanvej, hvorfra han kan være flygtet via Zoologisk Have eller via Søndermarken og Valby Langgade.

Derefter ved politiet ikke med sikkerhed, hvor han er flygtet hen.

- Det er vigtigt at slå fast, at vi ikke har fat i gerningsmanden og vi hører meget gerne fra vidner, lyder det fra politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden Københavns Politi.

Læs også:

Politiet gennemsøger Zoo igen

Efterlyser udklædning
For eksempel hører politiet gerne fra folk, der falder over effekter, der kan have tilhørt gerningsmanden. Under skyderiet var han blandt andet iført en rød postlignende jakke, muligvis en regnjakke, med et sympol på ryggen, som kan være blevet smidt i en skraldespand under flugten.

Desuden mener politiet, at manden kan have båret paryk - og i så fald kan gerningsmanden ligeledes have skilt sig af med den. Mandens hår under attentatet beskrives som halvlangt, mørkt og let krøllet.

Annonce:

Derudover beskrives han som mand på cirka 25 år, 175-180 cm høj og almindelig af bygning. Han var mellemøstligt udseende, men talte dansk uden accent og havde mørke skægstubbe.

Læs også:

Lars Hedegaard: Slog ham i hovedet med en knytnæve

Flere vidner har efterfølgende set 'mistænkelige personer' i den nærliggende Zoologiske Have, og politiet har ad flere omgange gennemsøgt området, men indtil videre uden at finde den skyldige.

Helt på bar bund er politiet dog ikke.

- Vi har sikret os spor, lyder det fra politiet, der dog ikke vil komme ind på, hvilke spor der er tale om. Politiet vil heller ikke kommentere, om gerningsmanden bar handsker under overfaldet, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden

Læs også:

Politikere chokeret over mordforsøg på islamkritiker

Efter skudattentatet har politiets bomberyddere været på gerningsstedet for at undersøge den pakke, gerningsmanden havde med af frygt for, at den kunne indeholde sprængstof.

- Men pakken var tom, fastslår politiinspektør Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden Københavns Politi.

Annonce:

Motivet er ukendt
På pressemødet fortalte politiinspektør Jørgen Skov, at der ikke umiddelbart forelå nogen trussel mod Lars Hedegaard, hvorfor han ikke var under særlig beskyttelse.

Lars Hedegaard har nu fået tilbudt beskyttelse af politiet. Samtidig er beredskabet i København forhøjet.

Debatter skudattentatet mod Lars Hedegaard her

Politiet arbejder nu på at fastlægge motivet på skudattentatet, men det er endnu uvist.

- Vi arbejder foreløbig med de spor vi har sikret på stedet, fastslår Jørgen Skov, leder af Efterforskningsenheden Københavns Politi.

Se livedækningen fra pressemødet øverst i artiklenAnnonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: