Politichef afviser beskyldninger i brandsag

Efterforskningslederen i sagen om branden på Restaurant Vejlegården er blevet beskyldt for at have tætte relationer til 3F

Følg Krimi

Sagen om branden på Restaurant Vejlegården handler ikke kun om brandårsag, mulige motiver og påståede overfald på restaurantens forpagter Amin Skov.

Den handler også om et alvorligt personangreb mod politiets efterforskningsleder Brian Voss Olsen.

Angrebene er bl.a. fremført på facebook-siden 'Meld dig ud af 3F' og i et debatindlæg i Vejle Amts Folkeblad i sidste uge.

Beskyldningerne skyldes primært, at Sydøstjyllands Politi har afvist tegn på overfald eller beviser for en forbindelse mellem branden og den langvarige konflikt mellem Amin Skov og fagforbundet 3F.

Læs også:

Politiet afviser urent trav
Politiet: Gode spor efter brand på Vejlegården
Dykkere på bevisjagt i å ved Vejlegården

Efterforskningsleder Brian Voss Olsen blev for en uge siden i et debatindlæg i Vejle Amts Folkeblad beskyldt for at have tætte relationer til 3F og Enhedslisten.

- Det er ganske enkelt skammeligt, at en efterforskningsleder (...) i den grad lægger røgslør ud over en sag af almen interesse, skrev en af Amin Skovs erklærede støtter Claus Pedersen fra Børkop.

Brian Voss Olsen var bortrejst i sidste uge, men i dag afviser han beskyldningerne overfor ekstrabladet.dk.

- Jeg har ingen relationer til hverken 3F eller Enhedslisten, og i øvrigt efterforsker vi selvfølgelig alle sager objektivt. Derudover har jeg ingen kommentarer til det, siger Brian Voss Olsen.

Amin Skov har kun udtalt sig ved sjældne lejligheder siden branden den 21. december, men i onsdags meddelte han, at han blev overfaldet, inden ukendte gerningsmænd satte ild til restauranten.

Sydøstjyllands Politi har tidligere afvist, at Amin Skov skulle være blevet overfaldet før branden.

I en pressemeddelelse fra den 2. januar skrev politiet, at der ikke under efterforskningen er fundet tegn på, at branden skulle være et led i den løbende konflikt omkring Vejlegården, ligesom efterforskningen ikke hidtil har kunnet bekræfte, at restaurantejer Amin Skov er blevet overfaldet i forbindelse med branden.

- Jeg har egentlig ingen kommentarer til Amin Skovs udmelding, men jeg kan sige, at vores udmelding fra den 2. januar stadig er gældende, siger Brian Voss Olsen.

Sydøstjyllands Politi forventer først at kunne melde nyt ud i sagen, når svarene på de sidste brandtekniske undersøgelser er kommet.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.