Fængslet for medlidenhedsdrab

28-årig mand fængslet og anbragt på psykiatrisk afdeling efter at have taget livet af en narko-bekendt med en overdosis

En tragedie med et helt fatalt resultat i et vestjysk narkomiljø har her til eftermiddag sendt en 28-årig mand fra Thisted i varetægtsfængsel. Han er sigtet for drab på den 46-årige førtidspension Jesper Svensson 15. oktober. Det er sket i Svenssons hjem i Hurup i Thy som et medlidenhedsdrab, hvor han har fået en overdosis narkotika af den 28-årige.

- Det kan jeg bekræfte, men sigtelsen for almindeligt manddrab er opretholdt, siger vicepolitikommissær Andreas Søgaard fra lokalpolitiet i Thisted til ekstrabladet.dk.

- Den 28-årige er selv i en så dårlig forfatning, at han nu er varetægtsfængslet frem til 6. februar i surrogat. Det vil helt konkret sige, at han nu er anbragt på en psykiatrisk afdeling i Brønderslev.

Derudover vil og må Andreas Søgaard ikke bidrage med yderlige oplysninger om sagen, fordi manden blev fængslet i et grundlovsforhør, der blev holdt for lukkede døre.

- Det skete af hensyn til efterforskningen. Selv om det er den 28-årige, der er sigtet er der en del andre, der skal afhøres, og de skal ikke kunne læse om hans forklaring eller om andre detaljer i efterforskningen, siger Andreas Søgaard.

Midt- og Vestjyllands Politi har anholdt en 28-årig mand fra Thisted og sigtet ham for drab. Han fremstilles i grundlovsforhør i dag klokken 11.

Den nu fængslede mand blev anholdt i går. Han og den dræbte kendte hinanden og var del af det samme misbrugsmiljø på egnen.

Læs også:

28-årig anholdt for drab