Annonce:
Annonce:

Byretten: PET-operation en smule ulovlig

En våbenleverance i Rødovre til en PET-agent var ikke helt fin i kanten, mener Københavns Byret. Det var en udløber af en amerikansk politioperation, som er ulovlig efter dansk lov

Den hemmelige amerikanske politioperation mod den svenske gangster 'Hingsten' var ulovlig efter danske forhold, mener Københavns Byret. (privatfoto)
Den hemmelige amerikanske politioperation mod den svenske gangster 'Hingsten' var ulovlig efter danske forhold, mener Københavns Byret. (privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

To svenskere, der var tiltalt for at levere et raketstyr og en automatriffel til en undercover agent fra PET i Rødovre som en 'vareprøve' til den colombianske terrororganisation FARC, slipper let. Københavns Byret har frifundet den ene og den anden, 48, kan nøjes med en nedsat straf på et år og tre måneders fængsel.

Københavns Byret mener, at den dømte svenskers våbenleverance indirekte var resultatet af amerikansk politioperation, som er ulovlig efter dansk lov, fordi det var en agentoperation.

Dansk politi i USA: Gangster tilstår på video i våbensag

Anklageren krævede tre et halvt års fængsel til den 48-årige, men Københavns Byret satte straffen ned, mens den anden svensker, en 34-årig fra Helsingborg, blev frifundet efter syv måneders varetægtsfængsling. Der er ikke bevis for, at han fremskaffede de to våben, som den 48-årige kom til Rødovre med i en sportstaske, mener byretten.

Dansk politi i USA: Gangster tilstår på video i våbensag PET modtog panserraket ved indkøbscenter i Rødovre

Annonce:

Byretten siger, at våbenleverancen aldrig var sket, hvis ikke en civil agent, der arbejder for det amerikanske narkopoliti DEA, havde provokeret den svenske gangster Paul Mardirossian alias 'Hingsten' til at forsøge at skaffe militære våben til FARC mod at få betalingen for våbnene i kokain fra Sydamerika.

PET kritiseret
PET er blevet kritiseret for at have medvirket til en efterforskning, som er ulovlig efter danske regler. Denne kritik rejste en tidligere landsdommer over for Ritzau sidste år.

Paul Mardirossian sidder varetægtsfængslet i USA og har tilstået, at han indvilgede i at skaffe en stor mængde våben til FARC i Colombia, og at han skulle have flere hundrede kilo kokain som betaling. Han vidste ikke, at de FARC-terrorister, han forhandlede med i virkeligheden fra agenter fra DEA og PET i Danmark.

De to tunge militære våben, der blev afleveret til PET-agenten i Rødovre, var blot en 'vareprøve' til FARC. Senere skulle der leveres mange våben direkte fra en våbenfabrik.

Paul Mardirossian risikerer mindst 20 års fængsel, når han engang får sin straf udmålt.

Han får 20 år efter våbenhandel i Rødovre

PET-operationen i Rødovre var allers på forhånd godkendt af en byretsdommer, men nu mener Københavns Byret altså, at den 48-årige svensker gik i en fælde, der var arrangeret af DEA med bistand fra PET. Derfor får han en væsentlig lavere straf end han ellers skulle have haft.

PET-agent tog imod tunge våben: To anholdt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: