Nordmænd sigtes kun for narkosmugling

To formodede narkosmuglere sigtes ikke for drabsforsøg, selvom de var en del af skuddrama, hvor PET-agent blev hårdt såret

En PET-agent blev ramt og en formodet narkosmugler blev dræbt under søndagens aktion på Ålbæk Havn. (Foto: René Schütze)
En PET-agent blev ramt og en formodet narkosmugler blev dræbt under søndagens aktion på Ålbæk Havn. (Foto: René Schütze)
Følg Krimi

Selvom en betjent fra aktionsstyrken blev ramt af to skud under en skudveksling med tre formodede narkosmuglere, bliver de to mænd, der overlevede skudvekslingen, kun sigtet for narkotikahandel.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Læs også:

Politiet efter skuddrama: Vi jager flere narkosmuglere

Det var nemlig, ifølge de foreløbige oplysninger, kun den tredje nordmand, som blev dræbt under skudvekslingen, der åbnede ild mod politiet. Og dermed kan de øvrige to mænd ikke sigtes for drabsforsøg.

De to mænd fremstilles i grundlovsforhør senere mandag. Den ene formentlig in absentia, altså uden fysisk at være til stede i retten, fordi han under skudvekslingen blev ramt i brystet af politiets skud. Han er dog uden for livsfare. Den tredje formodede narkosmugler er ikke blevet ramt.

Der er kun fundet et enkelt våben i båden hos de formodede narkosmuglere. Våbnet er af en svær kaliber, men politiet vil ikke komme nærmere ind på, præcis hvilket våben, der er tale om.

Læs også:

Nabo: Det er lidt af et chok

De to mænd sigtes for straffelovens paragraf 191, som lyder:

'Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særlig farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særlig farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.'

Læs også:

Formodet narkosmugler blev skudt i hovedet

Mændene, som alle tre formodes at være norske statsborgere, blev mødt af politiet, da de mødtes Ålbæk Havn i Nordjylland søndag aften. Den ene mand kom i en båd fra Norge, mens to andre ventede på landjorden. I forbindelse med aktionen blev der blandt andet beslaglagt 250 kilo hash.

Norsk politi var forinden blevet gjort opmærksom på den forestående handel og kontaktede allerede i efteråret Nordjyllands Politi for at indlede et samarbejde.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind