Tv-clairvoyant vil erklæres sindssyg efter drabsforsøg på sine tvillinger

Tv-mediet Graham Bishop forhaler sag om drabsforsøg mod sine tvillingepiger: Nægter at acceptere mentalundersøgelsen

Graham Bishop med tvillingerne og sin kone. (Privatfoto)
Graham Bishop med tvillingerne og sin kone. (Privatfoto)

Den 58-årige tv-clairvoyante Graham Bishop var ikke sindssyg i gerningsøjeblikket, da han i august gik amok og forsøgte at dræbe sine tvillingepiger under indlæggelsen på Rigshospitalets Ronald McDonald hus. Det slår en for nylig udfærdiget mentalundersøgelse fast, og dermed var sagen klar til vurdering hos statsadvokaten.

Men nu forsøger det tidligere tv-medie, som er sigtet for dobbelt drabsforsøg, at forhale sagen.

Mentalundersøgelsen var således her til formiddag stridsmålet under et retsmøde i sagen, fordi Bishop og hans forsvarer ikke finder den tilfredsstillende udført. Den korte konklusion heri lyder nemlig, at den 58-årige ikke var sindssyg, da han stak løs mod sine små syge piger med en kniv. En vurdering som Bishop og forsvareren nu bestrider.

- Undersøgelsen lider af alvorlig mangel om, hvordan medicinen og hans narcissistiske træk og hallucinationer har påvirket ham. Psykiateren skønner, at det ikke har haft nogen betydning, men det synes jeg, der er blevet sået alvorlig tvivl om nu, hvorfor jeg fastholder mit krav om en uvildig undersøgelse, lød det fra forsvareren.

Læs også: Tvillingepiger ude af koma
Læs også: Tv-clairvoayant på krykker i retten: Nægter sig skyldig

Psykiater kunne ikke lide Bishop
Hun havde selv fremvist dele af rapporten til en unavngiven og i sagen anonym psykolog, som havde gjort hende 'en vennetjeneste', men som også har anfægtet indholdet. Sagens grundkerne bunder i, at den pågældende psykiater, der sammen med en psykolog har udført mentalundersøgelsen, havde en klar antipati mod Graham Bishop.

Noget som forsvareren altså mener afspejler sig i den 'ufuldstændige og utilfredsstillende' rapport. Hun krævede derfor, at en ny undersøgelse skulle udføres af en psykiater fra en anden region, så personen ikke arbejder sammen med den hidtil brugte psykiater.

- Det er en meget alvorlig sag, og min klient vil hellere vente lidt længere og få det undersøgt grundigt. Rapporten har alvorlige fejl, så jeg mener ikke det er et argument, at man skal spare på det, fordi en psykiater ikke har brudt sig om ham, sagde hun.

Det kom også frem, at tv-mediet var under påvirkning af forskellige medikamenter, da han gik amok på Rigshospitalet.

Læs også: Tv-clairvoyant dolkede sine piger
Læs også: Psykolog: Indre stemme kan have styret tv-clairvoyant

41.000 kr. for at oversætte mentalundersøgelse
Graham Bishop forsøgte efter drabsforsøgene at begå selvmord ved at stikke sig selv i maven og hoppe ud af vinduet. Han mødte da også op i retten i dag med krykker og den ene fod gemt bag en benskinne.

Under retsmødet, som blev oversat af en engelsk tolk, sad han bag sin skjorte og v-halssweater og fulgte intenst anklagerens argumenter.

- Det er meget omkostningsfuldt at skrotte en mentalundersøgelse og starte forfra. Forsvareren har alle muligheder for at stille spørgsmål til Retslægerådet, som så kan be- eller afkræfte spørgsmål, der så herefter kan følges op. Jeg vil gerne protesterer imod uddrag fra en ny psykolog, som vi ikke aner hvem er og som har gjort en vennetjeneste og bruger 'breakdown' som lægelig term, lød det fra anklageren.

Han protesterede samtidig også over, at staten skal oversætte en ny mentalundersøgelse - og sagens akter i øvrigt - til engelsk. Den første mentalundersøgelse er allerede blevet oversat til en pris på 41.000 kr.

- Jeg mener ikke, der er grundlag for at bekoste en skriftlig oversættelse og udarbejde en ny.

Finder dommeren grundlag for at der skal udarbejdes en ny mentalerklæring vil sagen først være klar til juridisk vurdering hos statsadvokaten om flere måneder. Hvis han under den kommende retssag bliver fundet sindssyg i gerningsøjeblikket vil han få en dom til anbringelse eller behandling på psykiatrisk afdeling.

Kendelsen falder fredag.