Ny omgang med dobbeltdrabet

VIncent Smith, der blev dømt for dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense, håber på straf-rabat, når ankesagen går i gang på mandag

(Fotocollage: Privatfotos/Ole Frederiksen)
(Fotocollage: Privatfotos/Ole Frederiksen)
Følg Krimi

Halvanden år efter, at ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev skudt og dræbt på en gåtur i Tusindårskoven 13. april sidste år, bliver der i næste uge sat endeligt punktum i sagen.

27. april i år blev nu 39-årige Vincent Smith dømt skyldig i dobbeltdrabet. Han blev idømt livsvarigt fængsel. En straf, han var yderst utilfreds med og ankede til Østre Landsret.

Det er denne ankesag som fra mandag til torsdag i næste uge afvikles i Odense, hvor Vincent Smith, der aldrig har erkendt drabet, går efter frifindelse, eller, hvis han igen kendes skyldig i drabene, en tidsbestemt straf, fortæller hans forsvarer Jesper Storm Thygesen til ekstrabladet.dk.

Tavs under hele sagen
Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev mejet ned med adskillige skud fra et automatvåben på helt tæt hold. Vincent Smith, der hed Per Henrik Halslev, da han blev anholdt, sagde stort set ikke et ord under den byretssag, der endte med at sende ham i livstidsfængsel.

Hvad der rent faktisk skete den aften i Tusindårsskoven er derfor aldrig blevet afdækket præcist.

Overrasket under prøveskydning
Efterforskerne har især arbejdet med to mulige motiver: Enten har ægteparret overasket Vincent Smith, mens han har prøveskudt en maskinpistol og konfronteret ham.
Eller også har Bjarne Johansen, der var ivrig amatørfotograf, har taget et billede af manden med maskinpistolen, hvilket har fået Vincent Smith til at gå amok.

Læs også: Medfange afslører: Heidi og Bjarne ville stoppe prøveskydning
Parret blev efterlyst næste morgen, da de endnu ikke var kommet hjem fra deres aftentur. Deres gennemskudte lig blev findet kort efter efterlysningen af en Falck-redder, der tilfældigt var i området.

Tolv dage senere fandt en tiårig dreng Bjarne Johansens pung smidt på taget af en judoklub. Senere kom det også frem, at Bjarne Johansens stjålne Nikon-kamera er blevet forsøgt afsat af Vincent Smith til folk i misbrugsmiljøet.

Læs også: Sådan skaffede de drabsvåben af vejen
Men først fire måender senere - i midten af juli - fandt dykkere fra Frømandskorpset endelig gerningsvåbnet på bunden af Langesø i Odense.

Efter drabsdommen, hvor også Vincent Smithts bror blev dømt for at opbevare våbnet, har han og broderen været endnu en tur i retten. Begge er dømt for at have truet vidner i forbindelse med sagen om dobbeltdrabet.
Læs også: Truede vidne i retten

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind