Stein Bagger-millioner fundet i Hongkong

Statsadvokaten har fået beslaglagt 2,3 millioner kroner i Hongkong, som kan spores tilbage til Stein Baggers svenske partner, Michael Ljungman

Bagger under en udgang fra fængslet  (Foto: Ekstra Bladet)
Bagger under en udgang fra fængslet (Foto: Ekstra Bladet)
Følg Krimi

Godt to år efter at Østre Landsret idømte Stein Baggers svenske partner, Michael Ljungman, syv års fængsel for bedrageri, er endnu en brik i den omfattende svindelsag faldet på plads.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, SØK, har fået myndighederne i Hongkong til at beslaglægge 2,3 millioner kroner i Hongkong, som kan spores tilbage til Michael Ljungman, oplyser anklagemyndigheden.dk.

- Nu mangler vi kun at finde ud af, hvordan beløbet fordeles mellem Hongkong og Danmark, siger senioranklager Michael Ejlerskov, der er leder af Sporingsgruppen, der skal finde og beslaglægge værdier i sager, hvor der kan være økonomisk udbytte.

- Det betyder i praksis, at den bank, hvor de 2,3 millioner har stået på en spærret konto, nu skal overføre pengene til myndighederne i Hongkong, fortæller Michael Ejlerskov.

Læs også: Ljungman får et år til at aflevere IT Factory-millioner

Stein Bagger blev idømt syv års fængsel for sin rolle i den store sag omkring IT Factory og bedrageri for flere hundrede millioner kroner

I forbindelse med dommen fik den svenske forretningsmand Michael Ljungman konfiskeret 50 millioner kroner - hvoraf et mindre beløb på cirka 2,3 millioner skulle hentes hjem fra to konti i Hongkong.

Og fredag fik SØK besked om, at myndighederne i Hongkong netop har effektueret den del af dommen.

Michael Ejlerskov kalder den seneste udvikling for "bemærkelsesværdig", fordi det er første gang siden Sporingsgruppens oprettelse i 2007, at et land uden for EU følger en anmodning om at effektuere en dansk domstolsafgørelse om konfiskation.

Og det giver sporingsgruppen "blod på tanden" i arbejdet med de tilsvarende sager, Danmark har rejst uden for EU. Sager, der tilsammen beløber sig til konfiskation af mindst 36 millioner kroner.

Læs også: Baggers makker klar til at betale millionregning

- I øjeblikket har vi sendt anmodninger til en række lande uden for EU om beslaglæggelse af cirka 21 millioner kroner. Her ved vi, at pengene er til stede, men sagsbehandlingen er altså stadig i den indledende fase, fortæller anklageren.

- Derudover har vi en række sager, hvor lokale domstole allerede har beslaglagt og anerkendt konfiskationen, men altså stadig mangler at effektuere afgørelsen. De sager beløber sig til cirka 15 millioner kroner, siger Michael Ejlerskov.

Samtidig er der også sendt retsanmodninger til en række lande uden for EU om at beslaglægge et tocifret millionbeløb.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.