Annonce:
Annonce:

Bander afpresser mindst 11 erhvervsfolk

Københavns Politi efterforsker mindst 11 sager om afpresning af erhvervsfolk, viser svar til Folketinget

Forleden var den igen gal på Café Viking. Mandag morgen opdagede Jane Pedersen, at nogen havde oversprøjtet caféens facade med gul maling. (Privatfoto)
Forleden var den igen gal på Café Viking. Mandag morgen opdagede Jane Pedersen, at nogen havde oversprøjtet caféens facade med gul maling. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

En 19-årig mand er tiltalt for at true Jane Pedersen fra Café Viking på Nørrebro i København til at betale penge, fordi Caféen 'lå i banden Brothas distrikt'.

Men sagen er ikke enestående, og Københavns Politi efterforsker i øjeblikket mindst 11 sager, der er anmeldt siden nytår.

Læs også:

Hærværk mod Cafe Viking

Det viser et svar fra justitsminister Morten Bødskov (S) til Folketingets retsudvalg, der samtidig understreger, at der kan være tale om flere erhvervsdrivende end de 11.

- Det kan ikke udelukkes, at der foreligger tilfælde, som politiet ikke har kendskab til, eksempelvis fordi de forurettede af frygt for repressalier afstår fra at anmelde det kriminelle forhold, siger ministeren i svaret.

Især restauranter og bodegaer er hårdt ramt af afpresning samt enkelte bordeller, vurderer politiet i ministerens svar.

Annonce:

- De kriminelle handlinger ses typisk at have været rettet mod restaurationsvirksomheder. Samtidig synes problemet at være mest udbredt i Brønshøj/Tingbjerg området og på Ydre Nørrebro, lyder svaret.

Læs også:

Bombetrussel ødelagde værtshusfesten

Jane Pedersen stod frem i offentligheden, da der en sen aften blev kastet en brosten ind gennem vinduet til værtshuset, mens der var åbent. Heldigvis kom ingen til skade.

Der blev holdt stormøde for værtshusejere og andre erhvervsdrivende på Nørrebro, og både lokale borgere og politikere på Christiansborg udtrykte deres sympati.

Læs også:

Politiet jagter Janes anden afpresser

Men forleden var den igen gal på Café Viking. Mandag morgen opdagede Jane Pedersen, at nogen har oversprøjtet caféens facade med gul maling.

- Det er svært at sige, om det har nogen relation til det, der tidligere er sket. Men det er meget mærkeligt, når jeg aldrig har oplevet sådan noget før, sagde hun mandag.

Læs også:

Viking-Jane: Godt hvis det er ham

Da Jane Pedersen slog på tromme om problemet, oplevede hun ikke kun massiv støtte fra borgere på Nørrebro.

Annonce:

Også Københavns Kommune har forsøgt at gribe bolden. Endvidere har Danske Restauranter og Caféer opfordret medlemmerne til at gå til politiet, hvis de udsættes for krav om beskyttelsespenge.

Straffesagen med den 19-årige kommer for i Københavns Byret i slutningen af november, oplyser Københavns Politi. Han nægter sig skyldig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: