Mistænkt nazi-tyv har tilknytning til HA

Den formodede tyveknægt fra Rigsarkivet har tilknytning til rockergruppen Hells Angels, men er ikke selv medlem

Sådan ser der ud i Rigsarkivets indre, hvor de to anholdte angiveligt boltrede sig i en årrække. (Foto: Per Folkver/Jens Dresling)
Sådan ser der ud i Rigsarkivets indre, hvor de to anholdte angiveligt boltrede sig i en årrække. (Foto: Per Folkver/Jens Dresling)
Følg Krimi

Den ene af de to anholdte for det storstilede og langstrakte tyveri af historiske dokumenter fra Rigsarkivet har ikke alene kontakt til det nynazistiske miljø i Danmark.

Han har også tilknytning til rocker-netværket Hells Angels, forklarer Københavns Politi til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Related content

- Den ene af de to mænd, der er fra 1966, har tidligere været meget aktiv i rockerkredse - nærmere bestemt Hells Angels, forklarer efterforskningsleder i Københavns Politi, Ove Bundgaard Larsen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Vi kender ham i forvejen fra stort set alle typer af kriminalitet - fra tyveri og helt op i den rigtigt grove ende af skalaen. Det er dog den nazistiske tilknytning, der i dag er den mest interessante, siger vicepolitiinspektør.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er den formodede tyv ikke selv medlem af rockergruppen, men har - blandt andet igennem sit arbejde som tatovør - hængt ud med medlemmer af Hells Angels.

Den 46-årige mand, der er kendt som lidt af en nazi-fetischist og en storsamler af naziuniformer og motorcykler, var i 2009 involveret i en skudepisode i Valby, og i maj måned i år blev han fremstillet for at have truet en betjent med at ville 'nakke ham'.

Umiddelbart kan det virke en smule bizart, at en hærdet rocker-type skulle have stavret rundt i Rigsarkivs lange gange på jagt efter historiske dokumenter, men ifølge Ove Bundgaard Larsen kan de have fået hjælp af velmenende ansatte.

Læs også:

Hængte nazi-klenodier op på væggen

- Det kan jo godt tænkes, at de har forhørt sig og fået hjælp af søde bibliotekarer, der ikke har vist, at de var ude på at stjæle effekterne, siger han til ekstrabladet.dk.

Den anden af de to anholdte er stort set ukendt af politiet og har ingen rocker-tilknytning.

Det anslås, at motivet til tyveriet var berigelse - at de stjålne effekter skulle sælges til interessenter i det nynazistiske miljø.

De to anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør mellem kl. 10 og 11.

ekstrabladet.dk følger sagen..

Ved du noget? Giv os et tip på sms/mms 1224 eller på mailen 1224@eb.dk.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind