Annonce:
Annonce:

Bandemedlem fængslet for drabsforsøg

En mand med tilknytning til Blågårds Plads er blevet fængslet for et drabsforsøg i Heimdalsgade på Nørrebro

Annonce:
Følg Krimi

En 20-årig mand fra bandemiljøet på Nørrebro i København blev fredag i et lukket grundlovsforhør i Dommervagten fængslet i 11 dage, sigtet for drabsforsøg.

Det oplyser sagens anklager Frederik Larsen, der på grund af de lukkede døre i grundlovsforhøret ikke kan fortælle, hvad den 20-årige selv forklarede.

Den unge mand sigtes for at have affyret skud mod en gruppe mænd i Heimdalsgade på Nørrebro den 21. august.

- Han har relationer til Blågårds Plads-gruppen, sagde politikommissær Knud Hvass fra Københavns Politi tidligere fredag til Ritzau om den anholdte.

- Vi har efterforsket sagen gennem nogen tid og mener, at han sammen med en anden gerningsmand kørte fra stedet i en bil, fortsatte Knud Hvass.

Annonce:

Fra bilen blev der affyret en serie skud mod mænd, der stod på Heimdalsgade, som ligger nær Mjølnerparken. Politiets teori går netop ud på, at skuddene var tiltænkt personer, som har forbindelse til bandemiljøet i Mjølnerparken.

Ingen blev dog ramt af skuddene, og bilen - en Skoda - blev senere fundet ved Rigshospitalet.

Efterfølgende kunne politiet konstatere, at en ejendom i Midtgårdsgade lige over for Heimdalsgade havde flere skudhuller.

Anholdelsen og fængslingen af den 20-årige kommer kort efter en bredt omtalt fredsaftale mellem kriminelle bander på Nørrebro.

Forleden indgik personer fra banderne fra Blågårds Plads og Mjølnerparken en fredsaftale, som angiveligt er blevet hjulpet til verden af religiøse ledere.

Aftalen om ikke længere at skyde mod hinanden blev blandt andet beseglet med en middag, hvor mænd fra begge grupperinger spiste sammen.

De mange skyderier i forbindelse med bandekonflikterne har skræmt en del borgere på Nørrebro, og flere gange har folk indkaldt til demonstrationer vendt mod den farlige vold.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: