Voldsom uro efter Vollsmose-skud - betjente trak våben

60-70 mennesker væltede ind på skadestue med køller efter, at 26-årig hårdt såret var bragt på hospitalet

Det var på parkeringspladsen ved siden af butikscentret Vollsmose Torv, at den 26-årige blev skud og stukket.
Det var på parkeringspladsen ved siden af butikscentret Vollsmose Torv, at den 26-årige blev skud og stukket.

En Eid-fest i Odense-bydelen Vollsmose eksploderede kort før midnat mandag aften i drabsforsøg, betjente der måtte trække deres tjenestevåben, voldsom uro, hærværk og grov forstyrrelse af ro og orden på en samfundsvigtig institution.

En større gruppe mennesker var forsamlet ved et tivoli ved butikscentret Vollsmose Torv for at fejre afslutningen på Ramadanen, da en bil parkerede på en nærliggende parkeringsplads.

- Allerede da bilen kørte ind på parkeringspladsen blev de udefrakommende identificeret som 'fjender', og der blev fra flere retninger skudt flere gange mod bilen og en 26-årig mand der steg ud. Den 26-årige blev ramt af mindst to skud i det ene ben og blev efterfølgende stukket flere gange med kniv i det andet ben. Hans 24-årige ven, der ikke var nået at stige ud, tog derpå flugten i bilen, siger Jack Liedecke fra afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Fyns Politi.

Politi og redning blev alarmeret klokken 23.47.

Motivet til skuddene og knivstikkene var ifølge Jack Liedecke uvenskab mellem to forskellige indvandrer-grupperinger. Den ene gruppering har base i Vollsmose og den anden uden for Odense-bydelen.

Patruljevogne smadret
Da politi og ambulance ville hente det 26-årige offer ud af Vollsmose skabte det voldsom ballade.

- Der blev kastet med sten mod politiet, og to patruljevogne blev helt ødelagt, men vi fik manden ud uden at nogle af betjentene led fysisk overlast, siger vagtchef ved Fyns Politi, Erik Halkjær, til ekstrabladet.dk.

Den 26-årige blev hastet til Odense Universitetshospital.

- Han var i livsfare og havde lidt et stort blodtab, da han blev bragt ind. Han har været på operationsbordet hele natten og meldes nu i stabil tilstand og uden for livsfare. Men vi behandler sagen som et drabsforsøg, siger Jack Liedecke til ekstrabladet.dk.

Politiet har en idé om, i hvilken retning man skal kigge.

- Vores afhøringer har givet os et fingerpeg om, i hvilken gruppering gerningsmændene kan befinde sig, og der bliver arbejdet på højtryk med sagen resten af dagen, lige som der er blevet hele natten, siger Jack Liedecke.

Bevæbnede mænd smadrede skadestue
Selv om den 26-årige allerede var i livsfare, forsøgte en større flok mænd fra Vollsmose efterfølgende at få fat i ham på selve skadestuen.

- Det ser vi indimellem. Hvis man ikke får 'ordentligt ram' på offeret i første omgang, kan man finde på at søge helt ind på skadestuen for at 'gøre jobbet færdigt', siger Jack Liedecke til ekstrabladet.dk.

Og 60-70 mænd bevæbnede med diverse slagvåben forsøgte natten til tirsdag at få fat på det 26-årige offer.

- De væltede ind med køller på skadestuen og begyndte at smadre vaser, lamper, andet inventar og rev billeder ned fra væggene. Personalet på skadestuen måtte springe for livet, og flere politibetjente måtte trække deres tjenestevåben for at tvinge gruppen ud fra skadestuens område, siger Erik Halkjær til ekstrabladet.dk.

Ruder smadret og dæk skåret op
I frustration over ikke at kunne få fat på den 26-årige fortsatte den store menneskeflok med at hærge på området foran skadestuen. En ambulance fik smadret frontruden og en patruljevogn fik dækkene skåret op og fik smadret alle ruder.

- Vi har identificeret en række af uromagerne. Både de, der hærgede inde på skadestuen og som vil blive sigtet for grov forstyrrelse af ro og orden på en samfundsvigtig institution og de, der kastede med sten mod politiet. Det vil sandsynligvis føre til adskillige anhioldelser og sigtelser i dag, siger Erik Halkjær.

Ude på parkeringspladsen ved Vollsmose Torv hvor den 26-årige blev forsøgt dræbt var kriminalteknikerne tirsdag morgen fortsat i gang med undersøgelser.

- Vi har fundet adskillige patronhylstre, og i og med, at der blev skudt fra flere retninger leder vi efter flere gerningsmænd, og ud over, at vi har en idé om i hvilken retning vi skal søge, har jeg ikke yderligere kommentarer til den del af efterforskningen, siger Jack Liedecke.

TIP OS: Var du på hospitalet under optøjerne eller kender du nogen af de involverede? Så send en mail en mail til 1224@eb.dk eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?