Sokkesælger fangede tyve med Facebook

Et par tyveknægte troede tilsyneladende, at de kunne slippe for at blive opdaget, hvis de også stjal overvågningskameraet. Men ved hjælp af Facebook blev de hurtigt fundet

De to unge mænd og deres hund i baggården. Det var et af disse billeder (som her er maskeret), der nu ser ud til at have opklaret tyverisagen med hjælp fra Facebook. (Privatfoto)
De to unge mænd og deres hund i baggården. Det var et af disse billeder (som her er maskeret), der nu ser ud til at have opklaret tyverisagen med hjælp fra Facebook. (Privatfoto)

- Der gik 12-14 timer fra jeg havde lagt overvågningsbillederne på Facebook til jeg den ene selv kontaktede mig.

Sådan siger sokkesælgeren Casper Schneidereit på 25 om to unge tyveknægte, der angiveligt stjal en cykelsaddel og -taske fra hans baggård søndag eftermiddag.

Den unge forretningsmand, der har virksomhedslager for sit selskab ' Shop With Socks' i bygningen på Rådshusstræde i Nykøbing Falster havde nemlig forinden sat et overvågningskamera op i baggården og skiltet tydeligt med det.

- Det er et område, hvor der kommer mange unge med deres kamphunde og hænger ud og drikker øl og cola. Der er relativt mange problemer med, at de laver ballade og sådan, siger Casper Schneidereit til ekstrabladet.dk.

Men ud over en cykelsaddel med tilhørende taske til lappegrej, forsvandt de to unge mænd og deres muskelhund også med overvågningskameraet. Måske troede de, at de så slap for at blive opdaget. I alt forsvandt de med værdier for omkring 2000 kroner.

Desværre for dem lagde Casper Schneidereit billeder af dem i baggården på Facebook, hvor de hurtigt blev delt af 50-60 personer. Inklusiv foto af den ene af de unge, der piller kameraet ned.

Casper Schneidereit blev hurtigt kontaktet af flere, han ikke kendte, der mente at kende de to unge mænd eller mente de kunne hjælpe.

Og 12-14 timer efter offentliggørelsen på Facebook ringede en af de to fyrene på billederne altså selv til Casper Schneidereit.

- Først benægtede han, men kunne nok godt fornemme, at han ikke kom meget videre i og med, at han var optaget på film. Pludselig påstod han så, at det var et uheld.

Sagen er meldt til politiet og onsdag vil de også få navnet og telefonnummere på den person, der ringede til Casper Schneidereit.

Han har fjernet opslaget fra Facebook, men er godt tilfreds med udbyttet.

- Jeg ved ikke, hvor lang tid politiet skulle have brugt på det, men for mig var det ret effektivt til at finde frem til gerningsmanden (der endnu hverken er dømt eller sigtet -red.).