Terrordømt udstiller tegninger

Religion i skifteramme: Boghandleren fra Brønshøj er tilbage - med løs pen

Said Mansour har åbenbart fundet sig en mere fredelig beskæftigelse. (Foto: Ole Buntzen)
Said Mansour har åbenbart fundet sig en mere fredelig beskæftigelse. (Foto: Ole Buntzen)
Følg Krimi

Han var den første dansker nogen sinde, der blev dømt efter den nye terrorparagraf, da han i foråret 2007 blev idømt tre år og seks måneders fængsel for at opildne til islamistisk terror.

Nu er han med garanti den første terrordømte, der nogen sinde udstiller islamisk kalligrafikunst på et lokalt bibliotek i København.

Boghandleren fra Brønshøj - Said Mansour - er tilsyneladende blevet tæmmet af næsten fire år i fængsel, og de religiøse bandbuller, der dundrede mod vesten, er blevet afløst af fromme farveprint, arabesk og skønskrevne korancitater. I skifteramme.

Baggrund velkendt
Det er Husum Bibliotek, der i 30 dage har lagt rum til den terrordømtes flerfarvede værker med ornamenter og religiøse sentenser.

- Jeg må indrømme, at vi ikke har sikret os, hvad det var, han ville udstille, før vi gav ham lov. Men vi kender jo hans baggrund, og min overvejelse var, at en mand, der er dømt for at opildne til terror, og som ved, at myndighederne givet holder et skarpt øje med ham, næppe vil bruge et offentligt bibliotek til terrorvirksomhed, siger Gitte Raaschou fra Husum bibliotek.

Udstillingen, der består af omkring 20 farveprint med arabiske ord, der fortrinsvis stammer fra Koranen eller hadither - profetens ord - er dog formentlig også ganske fredelig.

- Vi kendte jo Mansour, før han blev dømt. Han kommer her, om ikke dagligt, så næsten dagligt. Vi kender ham som en venlig og beskeden mand. Og jeg ville synes, at det ville være at sidestille med censur, hvis vi ikke lod ham udstille, siger Gitte Raaschou.

Hende bekendt har PET ikke været på besøg ved udstillingen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.