Annonce:
Annonce:

Tinndahn går af som præsident for Bandidos i Europa

Vicepræsident, Michael Rosenvold står til at blive den ny præsident i Europa og Asien

Jim Tinndahn overlader tronen i Bandidos til sin ven Michael Rosenvold - kendt i rockerkredse om Kokken. (Foto: Johnny Frederiksen)
Jim Tinndahn overlader tronen i Bandidos til sin ven Michael Rosenvold - kendt i rockerkredse om Kokken. (Foto: Johnny Frederiksen)
Annonce:
Følg Krimi

Der er et præsidentskifte på vej i rockergruppen Bandidos. Ifølge flere af hinanden uafhængige kilder vil lederen af Bandidos i hele Europa og Asien gennem godt 18 år, Jim Tinndahn, 50, blive afløst, af vicepræsident for Europa og Asien, Michael Rosenvold, der går under navnet Kokken.

- Det har jeg ingen kommentar til, siger Jim Tinndahn meget formælt til Ekstra Bladet.

Ifølge Ekstra Bladets informationer vil præsidentskiftet blive meldt ud til de godt 1600 Bandidos-medlemmer i hele Europa og Asien senere på måneden.

Bærer stadig vest
Jim Tinndahn siger til Ekstra Bladet, at han stadig bærer sin vest.

- Jeg står med mine mærker på. Så hvis det skulle være sket, vil det være underligt, at jeg stadig har min vest på. Men jeg gider ikke snakke mere med dig. Farvel.

Annonce:

Den 50-årige Tinndahn har været en af de tre verdensledere af Bandidos, indtil rockerklubben delte sig i 2 klubber 2011. Begge klubber kalder sig Bandidos. I Nordamerika kalder Bandidos sig Western Hemisphere og i resten af verden Eastern Hemisphere.

Læs også:

Bandidos provokerer Hells Angels

Præsidentskiftet kan meget vel have noget med delingen at gøre, da Tinndahns legitimitet som Europapræsident skyldtes, at han havde det oprindelige Bandidos i USA i ryggen.

Jim Tinndahn startede sin karriere indenfor Bandidos i 1980 og har arbejdet sig helt til tops i Bandidos på verdensplan og formået at ekspandere bikerorganisationen voldsomt. Under hans ledelse er der kommet godt 130 nye Bandidos-afdelinger til, hvilket ikke er set under de to andre verdenspræsidenter for USA og Australien.

Allerede i 2009 fortalte Tinndahn i et interview i Ekstra Bladet, at han måske gerne ville takke af, men at det var svært på grund af det omfattende arbejde.

Årsagen?
Ekstra Bladet er ikke bekendt med de nærmere kommende omstændighederne bag præsidentskiftet. Om Jim Tinndahn er blevet afsat, eller om der er tale om en udramatisk tilbagetrækning.

Annonce:

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Michael Rosenvold, som trods flere telefonhenvendelser ikke er vendt tilbage.

Læs også:

Rockerchef vil lukke støttegrupper

Jim Tinndahn grundlagde den første Bandidos afdeling for hele Skandinavien i 1992. Han var også en ledende figur under den store nordiske rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos i 90´erne, og det var under ham, at de to store rockerorganisationer i Danmark sluttede fred i slutningen af 90´erne, og han i en TV2-udsendelse gav hånd med Hells Angels daværende Europapræsident, Bent Blondie Nielsen.

Den ellers pressesky Jim Tinndahn rev dog i 2010 samarbejdsaftalen mellem HA og Bandidos over, da HA indrullerede seks eks-Bandidos i bl.a. HA’s Luxembourg-afdeling, og det tidligere Bandidos-medlem, Henrik ’Svejser’ Neve Pedersen skiftede Bandidos-vesten ud med HA-læder.

Annonce:

Stor villa i whiskybæltet
Den kommende præsident for Bandidos i Europa, som formentlig bliver Michael Rosenvold, er forretningsmand med stor villa i whiskybæltet. Rosenvold driver anpartsselskabet Telepearl Aps, der dog i sidste regnskabsperiode har tabt hele sin anpartskapital. Han har også tjent kassen på tyske pornohjemmesider.

Selvom uroen længe har ulmet mellem HA og Bandidos, oplyser kilder til Ekstra Bladet, at Michael Rosenvold ligesom Tinndahn, vil forsøge at undgå åben konflikt. Tinndahn rev samarbejdsaftalen mellem HA og Bandidos i stykker for at sende et klart signal til HA om, at man skulle overholde aftalen, så det ikke løb af sporet, har advokat Thorkild Høyer, der mæglede i konflikten, tidligere vurderet.

Læs også:

Bandidos: HA bryder fredsaftalen

Efterfølgende har Bandidos dog åbnet den ene afdeling efter den anden i HA-land, bl.a. i Odense, og i 2011 kom det til voldsomme sammenstød mellem HA og Bandidos-medlemmer i Esbjerg. Men det vurderes at repræsentanter fra de to klubber har fået snakket sig til en eller anden form for fred. Og det vurderes, at Michael Rosenvold, står for freds-linien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: