Brandfar vil i landsretten

Livstid er for lang tid for dobbeltmorderen Peter-Thue Rudgaard

Han regner næppe med frifindelse, men mindre kan også gøre det for dobbeltmorderen Peter-Thue Rudgaard, der nu vil have den tyske landsret til at kigge på den livstidsstraf, han blev idømt i sidste uge for mordene på sine egne døtre.

Læs også:

Potsdam-tragedien: Så hårdt bliver mordbrænderen straffet

Danskeren blev dømt for med fuldt overlæg at have bedøvet sine døtre Line Sofie, ni, og Marlene Marie, 10, med sovepiller, overhælde dem med benzin og sætte ild til den bil, hvor de sad fastspændt i seler. Selv sprang han ud af bilen og overlevede. Og retten i Potsdam viste - ligesom Rudgaard selv - ingen nåde, og idømte ham Tysklands værste straf. Nu oplyser hans forsvarer, at han vil have landsretten til at kigge på præmissen for dommen. Danskeren erkender nemlig, at han har taget livet af sine børn, men mener, at han ikke skal dømmes for decideret overlagt drab - i tysk liv sondres der mellem drab og overlagt mord.

Læs også:

Dobbeltmorder i gråd: Jeg fortryder alt

Peter-Thue Rudgaard er pikeret over straffens længde. I Tyskland er livstid nemlig det, det giver sig ud for at være - i Danmark sidder en livstidsdømt omkring 17 år i gennemsnit, inden den står på prøveløsladelse.

Peter-Thue Rudgaard myrdede sit afkom, da han ikke magtede at se, at hans ekskone havde fået styr på sit liv efter skilsmissen. Drabene var en straf til ekskonen.