Annonce:
Annonce:

Her er de fire terrorister

Her er medlemmerne af terrorcellen, der ville angribe JP/Politikens Hus i København

Mounir Ben Mohamed Dhahri, 46. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Mounir Ben Mohamed Dhahri, 46. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Annonce:
Følg Krimi

Sahbi Ben Mohamed Zalouti født den 21. maj 1973 kom til Sverige fra Tunis i 1998, og han blev svensk statsborger i 2001. Han er tidligere idømt en kort straf for ulovlig indrejse i Pakistan i 2009, hvor han angiveligt skulle sprede islamisk propaganda.

På sin facebook profil havde han et foto med en kriger med blodigt sværd foran al-Qaidas sorte flag. PET og SÄPO mener, at Sahbi Zalouti var en af planlæggerne af terroren. Naboer har fortalt til svensk presse, at han blev radikaliseret, lod skægget gro og klædte sig som en 'taliban'.

Han kørte med de tre andre fra Sockholm mod København, men stod af bilen kl. 21.30 den 28. december i Jönköbing og tog tilbage til Stockholm, mens de tre fortsatte til København. Sahbi Zalouti blev anholdt i Stockholm og udleveret til Danmark.

Annonce:

Sahbi Zaloutis lejlighed på Frihetsvägen 49, t. tv. i Järfälla i Stockholm blev døgnovervåget af SÄPO. De vigtigste beviser i terrorsagen var rumaflytninger af lejligheden, hvor de tiltalte planlagde angebet i København.

Terrorplan aflyttet: - Dræb alle du møder !

Mounir Ben Mohamed Dhahri født den 2. februar 1966 arbejdede i en moské og boede i forstaden Järfälla ligesom Sahbi Zalouti. Er aldrig blevet svensk statsborger, men er stadig tuneser.

Han kom til Sverige i 1993 og fik permanent opholdstilladelse i 1996. Han er skilt og har to børn med to ekskoner. Han har været under behandling for kokainmisbrug og har en række domme bag sig for vold og trusler.

Han er bl.a. dømt for vold mod en sambo, som han i februar 2004 slyngede ind i en væg og tog kvælergreb på. I marts 2004 blev han dømt for dødstrusler mod to 7-Eleven ansatte, som havde nægtet ham at låne telefonen.

Mounir Dhahri var sporløst forsvundet i to år, hvor PET og SÂPO mener, han var på terrortræning i Waziristan, Pakistan, og han kom i efteråret 2010 hjem til Sverige med en 'opgave', at udføre et terrorangreb i Danmark efter Muhammed-tegningerne.

Terror-tiltalt var sporløst forsvundet i to år

Annonce:

Munir Awad født den 10. februar 1981 er to gange tidligere anholdt som mistænkt terrorist sammen med sin dengang 19-årige kæreste. Parret har en søn på fire år. I 2007 blev parret anholdt på grænsen mellem Somalia og Kenya, mistænkt for terror, men efter flere måneders fængsling fik det svenske udenrigsministerium parret løsladt. De blev anholdt sammen med 40 krigere fra østafrikansk al-Qaida.

I august 2009 var den gal igen, da parret blev anholdt i Pakistan sammen med den svenske Guantanamofange Mehdi Ghezali efter en rejse gennem Tyrkiet og Iran til Pakistan. Mistanken var, at de var på vej til al-Qaida højborgen i Waziristan, men de siger, det var en almindelig familierejse.

Munir Awad kom til Sverige fra Libanon i 1987. Han har delt lejlighed med to islamister, der blev dømt i Sverige i 2010 for terrorsammensværgelse. Har arbejdet på hotel, er dømt for vold mod en vagtmand og var taler på et seminar om 'Terrorlovens Terror' arrangeret af den muslimske rettighedskomité i Sverige.

Munir Awad har holdt sig helt tavs under terrorsagen ved retten i Glostrup.

Tiltalt stod i tæt kontakt med terrorister i Pakistan

Annonce:

Omar Abdalla Aboelazm født den 25. maj 1980 er født af en svensk mor fra Äppelbo i Dalarna og en egyptisk far. Parret blev skilt i 1980 kort før sønnens fødsel den 25. maj, og de sociale myndigheder tog hånd om Omar. Han fik psykiske problemer allerede som barn og lider angiveligt af Aspergers syndrom.

Han blev i februar 2001 dømt til psykiatrisk behandling for vold, trusler og en række sexovergreb mod kvinder og piger, der bl.a. blev truet med kniv. Der var ni ofre, blandt andre en 13-årig pige, tre 15-årige og en 16-årig. I april 2009 fik han en betinget dom for tyveri.

En retspsykiatrisk undersøgelse i 2000 sagde, at han led af en 'alvorlig psykisk forstyrrelse'.

Hans søster er nabo i Järfälla til Sahbi Zalouti.

Omar forsøgte under varetægtsfængslingen i Vestre Fængsel at flygte ved at grave sig ud af cellen med en ske. Han fik løsnet flere mursten, før flugtforsøget blev opdaget af fængselsbetjente. Han sidder nu i arresten i Helsingør.

Læs også: Anklager: Planlagde ny terror fra cellen

Annonce:

I Omar Aboelazms celle fandt politiet breve og sedler, der tydede på, at han skumlede på nye terrorplanen fra cellen. Der var bl.a. kort over S-tog nettet i København, og en liste med navne på politikere fra Dansk Folkeparti og bombeopskrifter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: