PET anholder to terrormistænkte brødre

To dansk-somaliske brødre er blevet anholdt for at være i færd med at forberede en terrorhandling, oplyser PET

Den ene af brødrene blev anholdt, da han ankom til Københavns Lufthavn (ARKIVFOTO: JP)
Den ene af brødrene blev anholdt, da han ankom til Københavns Lufthavn (ARKIVFOTO: JP)

Politiet Efterretningstjeneste har anholdt to dansk-somaliske brødre, der mistænkes for at have været i færd med at forberede en terrorhandling.

Den ene blev anholdt på sin bopæl i Aarhus, mens den anden blev anholdt, da han ankom med fly til Københavns Lufthavn. Der er i forbindelse med anholdelserne gennemført ransagninger på to adresser i Aarhus, skriver PET på sin hjemmeside.

PET mistænker brødrene på 18 og 23 år for at være i færd med at forberede en terrorhandling. Det skulle blandt andet ske gennem samtaler om metoder, mål og anvendelse af våbentyper, skriver PET på sin hjemmesiden.

Den ene af de anholdte mistænkes ligeledes for at have ladet sig træne, instruere eller oplære i en al-shabaab træningslejr i Somalia med henblik på at begå terrorhandlinger.

De anholdte sigtes i den forbindelse for henholdsvis forsøg på overtrædelse af straffelovens § 114 og overtrædelse af straffelovens § 114 d, stk. 3.

Sidstnævnte bestemmelse, der blev indsat i straffeloven i 2006, har ikke tidligere været bragt i anvendelse.

De anholdte, der begge er danske statsborgere af somalisk oprindelse, har opholdt sig 16 år i Danmark med bopæl i Aarhus-området.

Den fortsatte efterforskning af sagen vil blive gennemført i samarbejde mellem PET og Østjyllands Politi, og de anholdte vil blive fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus tirsdag den 29. maj 2012 kl. 14.00 med henblik på varetægtsfængsling.

Det er en jurist fra Politiets Efterretningstjeneste, som skal være anklager i grundlovsforhøret. Derefter forankres sagen hos Østjyllands Politi, oplyser chefanklager ved Østjyllands Politi, Marian Thomsen.

Det er PET’s opfattelse, at man ved anholdelserne har afværget en konkret terrorhandling, og anholdelserne fører derfor ikke til en ændret vurdering af terrortruslen i Danmark, som dog fortsat må anses for alvorlig, skriver PET.

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)