Indbrudsliga: Fandt kvart ton tyvekoster

Politiet fandt et kvart ton tyvekoster efter anholdelserne i går af en professionel rumænsk indbrudsbande

Her er et pluk af de mange tyvekoster politiet fandt under anholdelserne i går. (politifoto)
Her er et pluk af de mange tyvekoster politiet fandt under anholdelserne i går. (politifoto)
Følg Krimi

Politiet har endnu ikke fuldt overblik over de tusindvis af tyvekoster, der er fundet efter afsløringen af en professionel indbrudsbande, der har hærget private hjem på Sjælland.

14 blev anholdt på Sjælland i går og to i Berlin. De var forbindelsesled til tyske guldsmede, der aftog tyvekosterne fra Danmark. Ved anholdelserne i Berlin fandt tysk politi cirka 250 kilo sølvting.

- En stor del af de 250 kilo kommer fra Danmark, men vi ved ikke, om de også har aftaget tyvekosterne fra andre lande. Vi har tusindvis af koster, som vi skal have registreret og undersøgt, siger politikommissær Jesper Simonsen fra 'Task Force Indbrud'.

Politiet: De styrer indbrudsbande

I går blev seks rumænere varetægtsfængslet ved retten i Lyngby, blandt dem den ene formodede hovedmand, 33, der har styret de tilrejsende indbrudstyve, der kommer fra Rumænien og Serbien.

Kom og kig efter jeres stjålne ting
- Vi vil lægge os i selen for at få identificeret så mange tyvekoster som muligt, så de forurettede kan få deres ting retur. Men det kan blive nødvendigt, at vise tingene offentligt frem for at de bestjålne kan genkende deres ejendele, siger Jesper Simonsen.

Ved anholdelserne i Danmark i går fandt politiet flere kilo guld og sølvvarer og smykker.

Indbrudsbande har tråde til rengøringsgigant

Politiet har nu 16 varetægtsfængslede i sagskomplekset, og venter at de to anholdte i Berlin også bliver varetægtsfængslet.

Foruden de formodede to hovedmænd er en række indbrudstyve varetægtsfængslet.

- Vi har et kæmpe efterforskningsarbejde foran os, også med tekniske undersøgelser af alt, hvad der er beslaglagt, siger Jesper Simonsen.

Forenede service: Rengøring med beskidte fingre

Politiet kan se, at indbrudstyvene har været meget mobile og er rykket videre rundt i landet, når de har tømt huse i nogle dage i ét område.

Ifølge politiet har bagmændene arrangeret rejserne for de rumænske indbrudstyve til Danmark, typisk i grupper på tre-fem mand. De er blevet indlogeret i lejligheder eller billige hoteller som Hotel Continent på Nørrebro. De har fået stillet biler til rådighed, og har fået udpeget lukrative villaområder, hvor de har begået indbrud.

Indbruddene har været koordinerede, så flere grupper tyve ikke har 'arbejdet' i det samme område samtidigt.

De er typisk kun gået efter kontanter, guld, sølv og smykker. Letomsættelige varer, hvor prisen for tiden er høj. Tyvekosterne er kørt ud af landet og solgt til bl.a. de tyske guldsmede.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+