Zornig hjælper Brønderslev-mor i fængslet

Børnerådsformand Lisbeth Zornig Andersen besøger hver 14. dag moderen, der er dømt for misbrug af ni børn.

Den dømte mor i Brønderslev-sagen om vold og vanrøgt mod ni børn har fået en noget overraskende besøgsveninde i fængslet i form af Børnerådets formand, Lisbeth Zornig Andersen. Det fortæller Aftenshowet på DR1.

Moderen, 38-årige Tina Eva Jensen, blev sidste år idømt fire år bag tremmer og sidder nu i Anstalten ved Herstedvester.

Her får Brønderslev-moderen hver 14. dag besøg af Børnerådets formand, der ligesom hende har været ramt af omsorgssvigt og sexmisbrug i løbet af sin barndom på Lolland.

- Jeg har stor sympati for hende. Hun har ikke passet ordentligt på sine børn, men det er der en grund til. Jeg ved, hvad hun kommer fra, siger Lisbeth Zornig Andersen til Aftenshowet, som hun gæster torsdag aften.

De to kvinder gik i samme folkeskole på Lolland, men med seks års mellemrum.

- Vi kender ikke hinanden fra dengang, men vi kan huske de samme lærere, og det er i det hele taget en meget ligeværdig relation, vi har fået, siger hun.

De ni misbrugte børn fra Brønderslev er i dag anbragt på institutioner og i familiepleje. Lisbeth Zornig Andersen understreger vigtigheden af at behandle både de dømte og de misbrugte ordentligt:

- Når anbragte børn bliver 18 år, så søger de hjem til mor og far, som de har været vant til at passe på, derfor bliver vi nødt til ikke kun at straffe, men også hjælpe de dømte. Og så skal vi fortsætte med at holde børnene mere i hånden, også selvom de er blevet voksne og myndige, siger hun.

Børnerådsformanden hjælper først og fremmest Tina Eva Jensen med at håndtere det offentlige system, så de to parter ikke "taler forbi hinanden".

Med sin medvirken i programmet ønsker hun at starte en diskussion om, hvordan samfundet undgår, at børn, der har været udsat for misbrug, ikke viderefører den negative sociale arv som voksne.