Annonce:
Annonce:

Gate Gourmet-boss fuskede med kontoudtog

Gate Gourmet-boss Amanda Jacobsen forfalskede kontoudskrifter for at sløre sit millionbedrageri

Amanda Jacobsen er tiltalt for underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk for i alt 138 mio. kr. (Foto: Magnus Møller)
Amanda Jacobsen er tiltalt for underslæb, mandatsvig og dokumentfalsk for i alt 138 mio. kr. (Foto: Magnus Møller)
Annonce:
Følg Krimi

Der er helt nye boller på suppen, så at sige, på den menu, som Gate Gourmet-bossen Amanda Jacobsen netop i dag er blevet præsenteret for. Denne gang er det dog SØK og ikke catering-firmaets kokke, der har sammensat menuen i den retsmødebegæring, som bagmandspolitiet netop har færdigbehandlet.

Her er den tidligere gourmet-direktør tiltalt for i alt to forhold, hvoraf det første er underslæb og mandatsvig på i alt 138 mio. kr.

Af retsmødebegæringen, som ekstrabladet.dk har fået indsigt i, beskrives bl.a. hvordan Amanda Jacobsen siden 2008 og i en treårig periode svindlede med selskabets formue.

I 2008 oprettede hun en selskabskonto i Nordea og hævede løbende penge herfra og overførte store summer til sin egen konto i Nykredit til rent privatforbrug.

Annonce:

Et beløb SØK i alt anslår til over seks millioner kroner, som Gate Gourmet-direktøren brugte til at købe sit hus på Vedbæk Strandvej, til at sætte det i stand, indrette det med bl.a. dyre møbler, til at investere i dyre biler og til at smykke sig med ringe og ure og indkøb af andre luksusgoder.

Læs også: Her er svindleren Amandas nye luksus

Fuskede med kontoudtogene
I 2009 er hun tiltalt for at have oprettet endnu endnu en selskabskonto, som hun drænede for i alt 91.724.052 kr., og fra 2009 til 2011 hævede hun knap 40 millioner kr. fra en tredje selskabskonto - også udelukkende til eget forbrug.

Amanda Jacobsen har angiveligt, ifølge statsadvokat Jens Madsen, samarbejdet med SØK om opklaringen af sagen og har også tilstået forholdene.

Det andet tiltaleforhold er dokumentfalsk af særlig grov karakter. Her har direktøren siden 2009 og i hvert fald frem til maj 2010 forfalsket kontoudskrifter fra Nordea for at skjule sit kriminelle foretagende.

Retssagen mod Amanda Jacobsen er endnu ikke berammet men forventes - grundet hendes tilståelse - afsluttet på blot en dag.

Annonce:

Den tidligere direktør, der i dag er på fri fod, sad efter anholdelsen varetægtsfængslet fra d. 8. til den 14. marts sidste år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: