PET-anholdte sigtes kun for våbenbesiddelse

På nuværende tidspunkt bliver tre PET-anholdte ikke sigtet for terror, oplyser Københavns Politi

(Foto: Mikkel Tariq Khan)
(Foto: Mikkel Tariq Khan)

De tre personer, som er anholdt af PET, vil ikke blive sigtet for overtrædelse af terrorlovgivningen i forbindelse med et grundlovsforhør lørdag. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

To af personerne blev anholdt ved Herlev Station og en på bopælen i Melissehaven i Herlev.

De vil i stedet blive sigtet for overtrædelse af straffelovens § 192a, som handler om overtrædelse af våbenlovgivningen.

Læs også:

Ny tilbageholdelse i forbindelse med terrorefterforskning

Københavns Politi vil lørdag klokken ni fremstille de tre personer i grundlovsforhør, som vil blive begæret afholdt for lukkede døre.

Som regel plejer overtrædelse af våbenparagraffen i straffeloven at være tilstrækkeligt grundlag for en varetægtsfængsling, når politiet for eksempel ønsker mere tid til efterforskningen.

Læs også:

Ny terrorsag: Politiet massivt til stede i Herlev

PET har tidligere fredag oplyst, at man mistænker de tre mænd for terror.

På daværende tidspunkt lød det, at politiet er gået aktivt ind i efterforskningen for at sikre, at "eventuelle terrortrusler er blevet imødegået og afværget ved de foretagne anholdelser".

Siden pressemeddelelsen fra PET tidligt fredag, har efterretningstjenesten smækket klappen i og afviser at frigive flere oplysninger - heller ikke de præcise tidspunkter for anholdelserne.

Læs også:

PET anholder tre for terrorplaner

To af de anholdte, en 22-årig jordansk statsborger og en 23-årig mand med tyrkisk pas, bor i Danmark, mens den tredje, en 21-årig dansk statsborger, bor i Egypten.

Der blev anholdt yderligere seks personer, som forventes løsladt efter endt afhøring. En af personerne er kun sigtet for besiddelse af anabolske steroider, hvilket han har erkendt.

Læs også:

Tre biler beslaglagt i terror-sagen