Anna Mee rystet over voldstrusler

Borgmester Anna Mee Allerslev er glad for, at en mand er anholdt for aggresive trusler mod hendes person

Anna Mee Allerslev blev lettere rystet, da hun læste de aggressive trusler mod hendes person på YouTube. Foto: Mathias Christensen/POLFOTO
Anna Mee Allerslev blev lettere rystet, da hun læste de aggressive trusler mod hendes person på YouTube. Foto: Mathias Christensen/POLFOTO

Integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) er vant til at få grænseoverskridende mails, især fra den højrenationalistiske fløj der er uenige i hendes holdninger.

Men det rystede hende mere end normalt, da den falske profil 'BirgerHansen1970' kom med meget personlige og aggressive trusler om, at hun blandt andet ville blive 'gennemsmadret' under nogle videoer, hun havde publiceret på YouTube.

LÆS OGSÅ: Du bliver gennemsmadret en dag, fucking kælling

Derfor valgte hun også, efter samråd med sekretariatet, at politianmelde truslerne.

- Jeg blev selvfølgelig lettere rystet. Det er direkte trusler mod min person og et voldsomt sprogbrug. Normal har det mere generel karakter, siger Anne Mee Allerslev og fortsætter:

Mand fængslet
- Jeg havde egentlig bare tænkt mig at slette dem og ryste dem af mig, ligesom jeg plejer. Men jeg ville også blive enormt ked af ikke at have gjort det, og den person så havde gjort noget, der var endnu værre. Jeg tror, at Norge har lært os, at vi skal være opmærksomme. Det er bare ærgerligt, at der er nogen, der har så meget had, siger Anna Mee Allerslev til ekstrabladet.dk.

SE TRUSLERNE PÅ DEN ENE YOUTUBE VIDEO HER

SE TRUSLER PÅ VIDEO NUMMER TO HER

I dag blev en 27-årig mand varetægtsfængslet i 13 dage i Dommervagten i København, hvor han blandt andet var sigtet for truslerne mod Anne Mee Allerslev, men også mere generelle trusler mod andre politikere.

- I virkeligheden håber jeg, at han får en form for behandling. Jeg kan jo se, at han har været meget aktiv andre steder, og i virkeligheden har jeg jo ondt af den her mand. Han må jo være psykisk forstyrret, siger Anna Mee Allerslev.

Bliver skånet
Selvom hun synes, at hun kan mærke en tendens til, at de højrenationalistiske kræfter er blevet stærkere i visse miljøer, nægter hun at lade sig skræmme.

- Jeg har ikke på den måde været bange. Jeg tror mere, at der er nogle, der har været bange på mine vegne. Eksempelvis fortalte jeg i et interview, at jeg tit løb klokken 00-01 om natten på pladser, som andre ikke betegner som trygge, fordi det er der, jeg har tid. Og der var der nogle, der sagde, at det skulle jeg nok ikke gøre så meget opmærksom på. Der er gode folk, der passer på mig, og sekretariatet prøver at skåne mig for de værste mails, fortæller hun og understreger, at truslerne ikke betyder noget for hendes måde at arbejde på.

- Hvis det gjorde det, så er det først et problem som samfund. Danmark er generelt et rigtig trygt land, og det forstyrrer på ingen måde mit arbejde, fastslår hun.