Annonce:
Annonce:

Kilde: Højreekstreme tog til debat som provokation

Antimuslimer mødte op til paneldebat i går i Korsgadehallen for at provokere og dokumentere, siger en kilde til ekstrabladet.dk, som vurderer, at også en islamistisk gruppering var til stede.

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg går ud fra, at antimuslimerne var mødt op, fordi de vidste, at der ville blive ballade med antiracister. Det er jo lige de, de ønsker, siger en kilde til ekstrabladet.dk.

Han var til stede under arrangementet ’Ordet Fanger’ i går i Korsgadehallen på Nørrebro med 300 andre tilhørere. Mødet havde til formål at diskutere tonen i indvandrerdebatten, og i panelet sad kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R), Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Enl.) samt Dansk Folkepartis medlem af EU-parlamentet, Morten Messerschmidt (DF).

TV:

TV: Her tæsker politiet løs på studerende

Og selv om debatten tilsyneladende forløb fredeligt, var der under aftenen optræk til problemer.

Annonce:

- Der var både antimuslimer, og hvad jeg tror, var islamister til stedet ved mødet, og på et tidspunkt blev jeg alvorligt bekymret for, at der ville udbryde ballade, siger kilden, som hurtigt i løbet af aftenen fattede mistanke til de fire fyre på grund af sit kendskab til både den yderste højre- og venstreorienterede fløj i Danmark.

Filmer hinanden
- Udover at de så ud, som de gjorde, klappede de kun, når Messerschmidt talte. Selv om at de forsøgte at falde ind i mængden, var det tydeligt, hvem de var, og hvorfor de var der. Derfor begyndte jeg at studere dem nærmere, og så så jeg, at den ene diskret optog debatten, siger han.

Både det højre- og det venstreekstreme miljø har for vane at dokumentere, hvad hinanden foretager sig, og ekstrabladet.dks kilde mener også, at det var det, der skete her. Selv om han selv blot studerer de to miljøer i Danmark, besluttede han sig for at fotografere de fire, for at kunne bevise, at de var til stede.

Læs også:

Messerschmidt: Et glimrende arrangement

Ifølge det venstreorienterede nyhedssite Modkraft.dk havde de han også ret i sin mistanke, da de fire skulle have tilknytning til Danmarks Nationale Front, og der var også en talsmand fra den antimuslimske organisation Danish Defence League til stede.

Annonce:

Indikerede problemer
Rygtet om de fire gik hurtigt i løbet af aftenen både via sms og facebook, og mellem 50 og 70 antiracister mødte op uden for hallen, efter en sms-kæde med beskeden ’Duk op. Brug din fantasi’, blev sendt rundt i det venstreorienterede miljø.

- De fleste danskere bliver jo provokerede over, at sådan nogle typer møder op. Men det er ærgerligt, at antiracisterne gik til angreb udenfor. Så kan de højreekstreme jo netop sige: se, hvordan de er, siger han til ekstrabladet.dk

Ifølge kilden blev stemningen i løbet af aftenen mere og mere trykkende på grund af de højreekstremes tilstedeværelse.

- På et tidspunkt under debatten kommer en fyr med indvandrerbaggrund op til en af antimuslimerne. Han har en hætte trukket helt ned i ansigtet og står to meter den ene antimuslim. Det var helt tydeligt, at han indikerede, at de fire ville få problemer, når mødet var slut. Herefter gik de mænd, jeg vurderer til at være islamister, siger han.

Læs også:

Masseslagsmål på Nørrebro efter paneldebat

Da de fire højreekstreme kort efter arrangementet kom udenfor, blev de mødt af den ventede gruppe, der råbte ’INGEN RACISTER I VORES GADE’, og kort efter førte det til et masseslagsmål, hvor der blev smidt med cykler, flaske og kanonslag, indtil politiet fik stoppe slagsmålet.

- Jeres billeder på ekstrabladet.dk viser, at antiracisterne gik direkte efter de fyre, som jeg gættede var højreekstreme, slutter han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: