Medfange afslører: Heidi og Bjarne ville stoppe drabstiltalt

Centralt vidne afslører: Drabstiltalts bror talte over sig - forklarede at Heidi og Bjarne antastede Vincent Smith under prøveskydning

Følg Krimi

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Det var i ren panik, at ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev skudt og dræbt. Det forklarede et meget centralt vidne her til eftermiddag på nævningesagens tredje dag.

Manden, der har afsonet sammen med den hovedtiltaltes lillebror, der også er tiltalt i sagen, afslørede for kort tid siden, hvordan lillebroderen talte over sig i arresten.

- Michael begyndte at lukke op for sluserne. Han så på tv, hvordan hans kolonihavehus blev ransaget, forklarede vidnet.

Før han kom ind i retten havde han dog betinget sig, at få de tiltalte ført ud af lokalet, fordi han er bange for dem.

Læs også: Drabstiltalt havde våbenlager i kælder

Heidi og Bjarne tog Vincent på skulderen
Angiveligt har Vincent Smiths bror forklaret til fængelskammeraten, at Heidi Nielsen og Bjarne Johansen antastede Vincent Smith under deres aftentur, fordi de hørte ham skyde løs. Ægteparret forsøgte efter alt at dømme at få ham til at stoppe prøveskydningen midt i skoven.

- Vincent havde siddet hos sin bror Michael den aften og var gået ned i skoven for at afprøve maskinpistolen. Så kom det der ældre ægtepar og tog ham pludselig på skuldrene og sagde: Hvad er det, du går og laver? Så vendte han sig om og nærmest i panik, så skyder han bare op og ned af dem, lød det belastende vidneudsagn.

Ifølge vidnet gik Vincent Smith efterfølgende hjem til sin bror og fortalte, hvad der var sket.

Læs også: Vincent: Jeg har gjort noget dumt

Gemte våben under trailer
- Michael blev sur, fordi han havde købt den maskinpistol for 15.000 kr. og nu skulle smide den væk. Han var sur, fordi den var så dyr. Men så hjalp han sin bror med at smide den i vandet, sagde den tidligere straffede mand fra vidnestolen.

Vincent Smith fik derefter hjælp fra sin bror til at smide gerningsvåbnet væk.

- De klistrede maskinpistolen op under en trailer og kørte ned til vandet, hvor de smed den væk. Michael var bange for, at de ville finde den og ammunitionen, hvis de ransagede hans mor hus.

Forsvarer Jesper Storm Thygesen forsøgte efterfølgende at så tvivl om vidnets udsagn, under henvisning til at vidnet muligvis var blevet tilgodeset af politiet for at sladre om de tiltalte, idet nogle af de tidligere sigtelser om røveri mod vidnet i sidste ende blot endte med en dom for tyveri.

Hvorfor ventede du så længe med at fortælle politiet om din viden?, ville forsvareren også have svar på.

- Jeg er selv kriminel, og normalt stikker man ikke folk. Men det var så grov en sag. Det er jo grotesk, at man slår to gamle mennesker ihjel sådan der. Jeg ved også, hvilke mennesker Michael kender, forklarede manden.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind