Ansat: Tyve hærgede Riget i månedsvis

Rigshospitalet har siden december været plaget af tyvegruppe

Betjent med en af de anholdte. (Foto: Mogens Flindt)
Betjent med en af de anholdte. (Foto: Mogens Flindt)

I går blev fem drenge snuppet med fingrene - ikke i kagedåsen - men i Rigshospitalets børneafdelings kaffekasse. Det var dog blot enden på en lang række af episoder, som den lille gruppe har stået for siden december sidste år. Det fortæller en sygeplejerske, der er ansat på Juliane Marie Centret, som huser de fleste børneafdelinger på Rigshospitalet, til Ekstra Bladet.

- Vi har været plaget af dem i lang tid, og vores vagtkorps har febrilsk forsøgt at fange dem. Men hver eneste gang, vi har tilkaldt vagterne, så har de taget flugten.

Læs også: På tyvetogt hos syge

Fælden klappede

Den ansatte, der var til stede i går, da drengene blev anholdt, fortæller, at afdelingen har mange trapper og udgange, og derfor er det hidtil lykkedes drengene af stikke af. Men i går gik den ikke længere.

- Vi havde lagt en slagplan: vagterne sagde, at vi skulle ignorere dem, og så tilkalde os. Så klappede fælden. De havde gemt sig på vores opholdsstue, og der er kun én vej ud. Der stod vagterne så og tog dem.

Læs også: 14-årige taget for hospitalstyveri

Åbent hospital

Kommunikationschef på Rigshospitalet, Marianne Uldall, siger, at Riget generelt ikke er plaget af tyverier, men siger, at det kan være svært at gardere sig helt i mod svage sjæle.

- Rigshospitalet er et åbent hospital, og det ligger vi vægt på.

- Hvis man virkelig vil, kan man uset smutte ind og finde ting, man kan tage, hvis man har de hensigter, siger hun.

Overtog legestuen

I følge den ansatte, Ekstra Bladet har talt med, har drengenes hærgen mest af alt omfattet provokerende adfærd over for personalet og småtyverier fra køleskabe og tasker. Og det har været til gene for personalet.

- Drengene har hånet sygeplejerskerne og det har været ydmygende, siger den ansatte, der fortæller, at drengene i nogle uger er troppet op hver dag.

Men drengenes hærgen gik også ud over børnene.

- De har haft overtaget hele legestuen. De har siddet og blokeret børnenes Playstations og spillet på dem i stedet for børnene. Vi har været ret rasende på dem.