Planlagde flugt efter angrebet på JP

De formodede terrorister, der ville angribe bladhuset på Rådhuspladsen, forberedte en flugt til udlandet, og hævede masser af penge inden de kørte til Danmark

Omar Abdalla Aboelazm, 31, er den fjerde tiltalte i terrorsagen. Han købte strips til at binde gidsler med og hævede penge til flugten, mener anklageren. (privatfoto)
Omar Abdalla Aboelazm, 31, er den fjerde tiltalte i terrorsagen. Han købte strips til at binde gidsler med og hævede penge til flugten, mener anklageren. (privatfoto)
Følg Krimi

De fire formodede terrorister, der ifølge tiltalen planlagde en massakre i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen, var klar til at flygte til udlandet efter angrebet.

Det fremgår af dagens retsmøde ved retten i Glostrup, hvor anklager Henrik Plæhn har afsløret, at de hævede næsten 70.000 kr. i kontanter inden de kørte mod Danmark i en lejet Toyota Avensis med to skydevåben, ammunition og 200 kraftige plasticstrips til at binde gidsler med.

Tre af de fire tiltalte har givet vidt forskellige forklaringer på, hvorfor de kørte med i bilen til Københavns, mens den fjerde tiltalte Munir Awad, 31, i dag valgte at klappe helt i. På terrorsagens første dag sagde hans advokat Thorkild Høyer ellers, at Munir Awad, der er libaneser med svensk statsborgerskab, gift og far til to, gerne ville udtale sig.

Læs også: Tiltalt stod i tæt kontakt med terrorister i Pakistan

Den tiltalte Sahbi Zalouti, 38, har sagt, at han kørte med i bilen, fordi han skulle stå af i Gøteborg for at søge arbejde.

Mounir Dhahri, 46, forklarede i retten, at han skulle til København for at fejre nytår og sælge den maskinpistol, der lå i bilen.

Omar Aboelazm sagde i retten, at han skulle til en moské i Gävle 200 kilometer nord for Stockholm, og han blev overrasket, da de fire venner i stedet kørte mod syd. Men han kørte alligevel med til København.

Det var Omar Aboelazm, der dagen før turen til København, købte 200 kraftige plasticstrips i Bauhaus i Stockholm, som ifølge sagens anklagere skulle bruges til at bagbinde gidsler med. Men Omar Aboelazm hævder, at han blev bedt om at købe de mange plastichåndjern af Sahbi Zalouti, der skulle bruge dem på sit arbejde.

Hentede 6000 euro i bankboks
Dagen før de kørte mod København hentede Omar Aboelazm 6000 euro i en bankboks i Nordea, og hævede to gange 5000 kr. i kontantautomater. Han hævdede i retten, at pengene skulle bruges til at leve for i Marokko, hvor han bor en del af året, fordi han er gift med en marokkansk kvinde.

Men Omar Aboelazm hævede også tre gange på den medtiltalte Munir Awads konto, ialt 13.600 kr.

Ved anholdelserne i dæklejligheden i Herlev fandt politiet de terrortiltaltes pas. Alt tyder på, at de planlagde at flygte efter massakren på Rådhuspladsen. Omar Aboelazm kunne ikke i retten forklare, hvorfor han skulle have sit pas med, når han troede, at køreturen gik til Gävle.

Ved anholdelsen i Herlev havde Mounir Dhahri også 20.000 us dollars og 2106 euro og sit pas.

Dagens retsmøde er slut og sagen fortsætter onsdag.

Læs også: Terror-tiltalt for sporløst forsvundet i to år

Læs også: Tiltalt: - Jeg forsøgte at stoppe terrorplan

Læs også: Tiltalt: - Jeg var nervøs, når vi talte om terror

Læs også: 'Årets Fund' og Kronprinsen mål for terroristerne

Læs også: Aktionsstyrken lægger jernring om terrorsag

Læs også: Sløret faldet: Her er de fire terror-tiltalte

Læs også: Idømt syv års fængsel for terror mod JP

Læs også: Jyllands-Posten mål for fire terror-planer

Læs også: Angreb afværget: PET jager terrorister

Læs også: Fire bliver nu tiltalt for terror mod JP

Læs også: Hemmelig terrorsag slæber sig afsted

Læs også: Terror-sigtet forsøgte flugt fra fængslet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?