Sådan døde Heidi og Bjarne

Mens Bjarne Johansen døde øjeblikkeligt af et skud i halsen, stod Heidi Nielsen oprejst i længere tid, før hun døde af forblødning

Mens Bjarne Johansen blev dræbt på stedet, døde Heidi Nielsen først efter nogle minutter. (Foto: Per Rasmussen)
Mens Bjarne Johansen blev dræbt på stedet, døde Heidi Nielsen først efter nogle minutter. (Foto: Per Rasmussen)
Følg Krimi

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Ingen får formentligt hele sandheden at vide om de uhyggelige minutter, hvor Heidi Nielsen og Bjarne Johansen på mest brutale vis blev likvidereret af en skydegal mand med i alt 23 skud i Tusindårsskoven.

Sikkert er det dog, at Bjarne Johansen blev ramt af 13 skud, mens Heidi Nielsen blev ramt af i alt ti skud. Her til formiddag gennemgik vicestatsobducent Peter Leth de mange skudlæsioner og gav sin vurdering af, hvordan likvideringen foregik.

Bjarne Johansen døde formentligt af et skud i halsen, der gik gennem ryghalssøjlen og dræbte ham på stedet.

Bjarne dræbt først
Yderligere et strejfskud ramte ham også i hovedregionen, mens seks skud ramte ham på kroppen - to i ryggen, to på brystet, et på bugen og et i brystvæggen. Desuden affyrede gerningsmanden fem skud, der ramte overlægen i højre arm, og som følge af de kraftige skud brækkede knoglen. Flere af skudene på armen er nærmest placeret på række, hvorfor det vurderes, at der er skudt med et automatvåben, forklarede obducenten.

Samtidig forsøgte obducenten at forklare retningen fra de forskellige skud, der blev affyret både forfra, bagfra og fra siden. Dette underbygger politiets teori om, at gerningsmanden formentligt har løbet rundt om de dræbte i en cirkel, mens ofrene selv har roteret under faldet mod jorden.

- Det er jo ikke som en mannequindukke, der står stille, når man bliver ramt. Så det er ikke så enkelt at sige, præcist hvordan det skete, lød det.

Læs også: Mejet ned af løbende skydegalning
Læs også: Heidi og Bjarne dræbt med 23 skud

Heidi døde ikke øjeblikkeligt
Bjarne Johansens hustru Heidi Nielsen blev ramt af i alt ti skud. Heraf et i kinden og et strejfskud i ansigtet. Også hun blev ramt flere steder på overkroppen - to ramte hende i brystet, et ved halsregionen og et i skulderen. Obducenten fandt også, at hendes pegefingerknogle var knust på grund af et skud. Men værst var de tre skud Heidi Nielsen fik i lårene. Særlig et skud ramte en hovedblodåre, hvilket medførte en kraftig forblødning og har været det dødelige skud.

Det kom under afhøringen frem, at Heidi Nielsen ikke døde øjeblikkeligt som sin mand. Blod på hendes ene fodsål vidner blandt andet om, at hun har stået oprejst et stykke tid, inden hun faldt til jorden. Hvor længe er dog uvist.

- Hun døde formentligt ret hurtigt på grund af den kraftige forblødning, men der er gået nogle minutter, forklarede obducenten.

Læs også: Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet
Læs også: Forsvarer: Fejlbehandlet patient er gerningsmand

Formentligt skudt mens de lå ned
I hvilken rækkefølge skudene er faldet kan ikke slås fast med garanti, men for både Bjarne Johansen og Heidi Nielsens tilfælde, er der tale om afstandsskud. På stedet fandt politiet desuden flere patroner under de døde kroppe på græsarealet.

Betyder det, at der blevet skudt på dem, mens de lå ned?, ville anklager Claus Guldbrand vide.

- Det er da muligt. Vi kan ikke isolere den ene bevægelse fra den anden. Men der er to muligheder: Enten har de været i bevægelse, eller også har de ligget på jorden, mens de er blevet skudt. Men jeg kan ikke slå det endeligt fast, forklarede Peter Leth.

Den barske gennemgang af skudlæsionerne satte sig tydelige spor i ansigterne på de af Bjarne Johansen og Heidi Nielsens familiemedlemmer, som i dag var dukket op i retten for følge med i sagen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind