Breivik angriber retspsykiatrisk rapport

Den terrorsigtede Anders Behring Breivik bør dømmes for sine handlinger, skriver han i brev til medier

I et åbent brev til norske medier skriver den terrortiltalte Anders Behring Breivik nu, at han bør dømmes for sine handlinger, og at en retspsykiatrisk rapport om ham er fuld af fejl.

I brevet, der er på 38 sider, langer han ud efter to retspsykiater, der har undersøgt ham, og skriver, at han vil angribe 200 punkter i rapporten. Det skriver avisen VG.

De to retspsykiater Torgeir Husby og Synne Sørheim kom før jul frem til, at Breivik er psykotisk og utilregnelig.

- At blive vurderet som utilregnelig er det værste, som kan ske og den ultimative ydmygelse, skriver Breivik i brevet, som han har skrevet i sin fængselscelle.

Ved det seneste fængslingsmøde i februar fortalte Breivik, at han var i gang med at skrive en kronik til norske medier for at give sit syn på den psykiatriske rapport.

Breivik skriver, at han har fundet en række fejl i rapporten, og det er lige fra sproglige fejl og kommafejl til anklager om, at retspsykiaterne har "digtet" og selv fundet på sager, for at få ham til at fremstå som en syg personer.

Selv mener Breivik, at han var tilregnelig under terrorhandlingen. De er en opfattelse, som flere advokater, andre psykiatere og samfundsdebattører er enige i.

To nye retspsykiateres rapport om Breivik offentliggøres efter påske, kort før retssagen mod Breivik begynder ved byretten i Oslo den 16. april.

Andres Behring Breinvik dræbte 77 mennesker den 22. juli i fjor. Otte ved en bombeaktion i Oslo centrum og 69 ved en socialdemokratiske ungdomslejr på Utøya.