Ofre for krudtulykke satte livet på spil

To tiltalte mænd nægter skyld i jysk fyrværkeritragedie med to dræbte

Allan Gormsen Schultz og kæresten Hanne Voss blev dræbt i eksplosionen i Andst.
Allan Gormsen Schultz og kæresten Hanne Voss blev dræbt i eksplosionen i Andst.

Død mand sladrer ikke, og det gør død kvinde heller ikke.

Læs også:

Øjenvidne om eksplosion: Kanonslag gange 100

Derfor bliver det uden ord fra ofrene, når retten i Esbjerg skal finde de skyldige i krudttragedien fra sidste år. Eksplosionen kostede et sydjysk kærestepar fra Brørup ved Vejen livet, da en ulovlig fyrværkerifabrik og et stort lager af hjemmelavede kanonslag detonerede i et enormt brag.

Nu forsøger politiet at gøre den 41-årige CN og hans 33-årige makker, DW, medansvarlige for dødsulykken, der kostede 41-årige Allan Gormsen Schultz og kæresten Hanne Voss livet.

Erfaren krudtmager
- Jeg indrømmer gerne, at jeg skaffede råvarerne til Allan. Han havde erfaring fra et professionelt firma og vidste, hvad han havde med at gøre, lød det fra den 41-årige hovedmand,CN.

Mens han pure afviser at have medvirket ved produktionen af de livsfarlige kanonslag, har makkeren DW erkendt at have hjulpet kæresteparret et par timer.

Læs også:

Kærestepar dræbt i eksplosion

Og det er politiets svageste punkt i sagen.

Der er ingen håndfaste beviser for, at de tiltalte har forvoldt mere fare for kæresteparrets liv, end parret selv gjorde. De to tiltalte mænd har til gengæld tilstået alle de øvrige anklager om ulovlig omgang med krudt og indkøb af farlige kemikalier til produktion af kanonslag.

10 kilo trotyl
En major fra Forsvaret skønnede eksplosionens styrke til op mod ti kilo trotyl.

- Ikke nogen stor sprængladning, men dog en pæn lille én, sagde majoren.

Officeren vurderede at bygningen, som i sin tid blev opført som materielgård til Civilforsvaret, slet ikke var konstruere til en kraftig trykudladning indefra.

- Bygningen faldt som et korthus, konstaterede majoren.

Læs også:

Dødsoffer i Andst er en 42-årig mand

Trykbølgen rev alt tøj af de to dræbte. Deres svært medtagne lig blev fundet med knuste kranier og store brandskader, oplyste anklageren.

Der falder dom i sagen 27. april. Strafferammen er fængsel i op til otte år.