Nu taler tiltalt for dobbeltmord fra Tusindsårsskoven

For første gang taler den tiltalte dobbeltmorder om drabene i Tusindårsskoven, men han er nervøs og anspændt forud for retssagen, der starter i dag

Følg Krimi

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): I et år har han holdt sin kæft. Ikke på noget tidspunkt har han 'åbnet munden'. I dag har 38-årige Vincent Smith dog tænkt sig at ændre på det forhold.

Kun tre dage fra årsdagen, hvor det fynske ægtepar Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev mejet ned på en brakmark i Tusindårsskoven, sidder han i dag på anklagebænken i Odense Ret tiltalt for at stå bag den brutale dobbeltlikvidering 13. april.

Ved sin side sidder også hans 36-årige bror Michael Christian Martinsen, som står tiltalt for at hjælpe sin storebror med at bortskaffe drabsvåbnet - en Husqvarna maskinpistol - ved at smide den i Langesø vest for byen.

Læs også: Sigtet i dobbeltdrab ville sælge kamera
Læs også: Offers pung fundet på tag

Endnu har ingen, heller ikke politiets efterforskere, hørt den 38-årige Vincent Smiths version af sagen. Ingen ved, hvorfor den 49-årige økonomidirektør og 53-årige afdelingsoverlæge skulle dræbes med sammenlagt 18 skud under deres aftentur. Ingen kender motivet. Når Vincent Smith, der ved anholdelsen 12. maj stadig hed sit fødenavn Per Henrik Halslev, her til formiddag skal i vidnestolen, vil han dog for første gang - ifølge sin forsvarer - åbne munden.

- Jeg forventer, at han vil udtale sig og svare på spørgsmål fra anklager og fra mig, når retssagen begynder. Det har han i hvert fald sagt til mig, at han vil, bekræfter Jesper Storm Thygesen overfor Ekstra Bladet.

Han oplyser samtidig, at den 38-årige, der har siddet varetægtsfængslet på en retspsykiatrisk afdeling, fordi han i starten satte ild til sin madras i cellen og bragte andres liv i fare, er 'meget anspændt' og også 'nervøs' forud for afhøringen i retsalen.

Læs også: Naboer om drabsmistænkt: - Han brød ind hos folk i kvarteret

Hundelufter fandt ligene på morgentur
Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev efterlyst den 14. april om morgenen, da de ikke var kommet hjem efter en aftentur. Samme morgen finder en falckredder ved et tilfælde de to lig ligge på ryggen, gennemhullede af projektiler med blot få meters mellemrum på marken og slår alarm.

Tolv dage senere fandt en tiårig dreng Bjarne Johansens pung smidt på taget af en judoklub. Senere kom det også frem, at Bjarne Johansens stjålne Nikon-kamera er blevet forsøgt afsat af den dengang 37-årige Per Henrik Halslev til folk i misbrugsmiljøet. Men først i midten af juli fandt dykkere fra Frømandskorpset endelig gerningsvåbnet på bunden af Langesø i Odense. Få dage senere blev lillebroderen, der stod som ejer af maksinpistolen, derfor anholdt og sigtet i sagen.

Læs også: 37-årig mand anholdt for dobbeltdrab
Læs også: Mejet ned af løbende skydegalning

Retssagen forløber over otte retsdage, hvor i alt 32 vidner er blevet indkaldt i sagen.

Udover drabet og bortskaffelse af gerningsvåbnet er begge brødre desuden også tiltalt for ulovligt at være i besiddelse af andre våben som jagtgevær, riffel, fuldautomatisk militærgevær, strømpistol, patroner og for lillebroderens vedkommende også at være i besiddelse af 10, 5 gram amfetamin.

De har under grundlovsforhøret nægtet sig skyldige i anklagerne.

Dagen i dag og i morgen er primært afsat til at afhøre de to tiltalte. ekstrabladet.dk følger sagen fra retssalen i Odense.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind