Annonce:
Annonce:

69 sjæle kom aldrig hjem fra Utøya

Nu skal massemorderen drages til ansvar for sine handlinger, når Oslo Tingsrett i dag indleder den ti uger lange retssag

Foto: Norsk Folkehjelp
Foto: Norsk Folkehjelp
Annonce:
Følg Krimi

SE DEN INTERAKTIVE GRAFIK HEROVER: ANDERS BREIVIKS DØDBRINGENDE TUR RUNDT PÅ ØEN - LÆS MERE MED ET KLIK PÅ DE RØDE PRIKKER

Er du på mobil kan du klikke her og se grafikken.

Oslo Tingsrett (ekstrabladet.dk): 80 minutter lå dødsangsten tungt over den før så idylliske ø Utøya.

I 80 minutter gik massemorderen Anders Behring Breivik sin dødbringende tur rundt på den nu ikoniske, nærmest hjerteformede grønne ø med blandt andet en halvautomatisk riffel og en Glock i hænderne.

Timerne der forandrede Norge

De skrækslagne børn, unge og voksne flygtede eller forsøgte på desperat vis at gemme sig - på en ø, hvor det reelt var umuligt at slippe væk.

Her er anklagerne mod Anders Breivik

Enkelte blev lokket frem af Anders Breivik, der udgav sig for at være deres redningsmand, iklædt en politi-lignende uniform.

Danske Allan reddede børn fra massemorder

Annonce:

69 mennesker slap ikke levende fra hans ondsindede mission. 53 teenagere i alderen 14-19 år døde på Utøya, hvor de var ankommet kort tid før for at deltage i Arbeiterpartiets ungdomsorganisations traditionsrige sommerlejr.

Som nummer fire på den sorte liste over dødsofre står danske Hanne Fjalestad. Den 43-årige kvinde var på øen sammen med sin datter, der overlevede massakren.

Hanne Fjalestad blev skudt tre gange med Anders Breiviks riffel med to skud i hovedet og et i ryggen. Skuddene var dødbringende og efterlod Hannes fire børn uden deres mor.

Ny vurdering: Breivik er IKKE sindssyg

Nu skal massemorderen drages til ansvar for sine handlinger, når den ti uger lange retssag indledes i Oslo Tingsrett i dag.

Sagen indledes med, at anklageren forelægger sagen, hvorefter det er Anders Behring Breiviks tur til at give sin forklaring om den 22. juli 2011, hvor Norge mistede sin uskyld.

Ekstrabladet.dk er på plads i Oslo

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: