'Årets Fund' og Kronprinsen mål for terroristerne

Målet for terroristernes angreb mod JP/Politikens Hus var muligvis sportsbegivenheden 'Årets Fund 2010', hvor Kronprins Frederik var til stede

Retten i Glostrup, ekstrabladet.dk

Kendte sportsfolk, presse og Kronprins Frederik var til stede i salen 'Pressen' i JP/Politikens Hus den 29. december 2010 under kåringen af årets sportstalenter - og arrangementet var sandsynligvis målet for de fire formodede terrorister, der er tiltalt ved retten i Glostrup.

Det oplyste anklager Henrik Plæhn i retten:

- Der er ikke noget, der tyder på, at kronprinsen var det specifikke mål, men efterforskningen tyder på, at selve arrangementet 'Årets Fund 2010' var målet, sagde Henrik Plæhn.

I retten vil anklageren senere vende tilbage til, hvorfor PET tror, at 'Årets Fund' var målet for den planlagte massakre, hvor 'så mange som muligt' skulle dræbes med den maskinpistol og pistol med 122 skud, som blev fundet hos de tiltalte, sammen med 200 kraftige plasticstrips til at binde gidsler med.

'Årets Fund' var arrangeret af Dansk Idrætsforbund som kåring af årets sportstalenter.

Tre af de formodede terrorister sov trygt i deres dæklejlighed på Mørkhøjvej i Herlev tidligt om morgenen den 29. december 2010, da PET gik i gang med en hemmelig ransagning af deres svenske udlejningsbil en Toyota Avensis JHX 965.

Byttede maskinpistol ud med brosten
Lejligheden var videoovervåget med et skjult kamera, så PET vidste, at de mistænkte lå og sov, da PET åbnede bilen, der samme nat kl. 2.02 var kørt over Øresundsbroen fra Sverige.

I bilens bagagerum lå to rygsække og en skuldertaske samt 200 lange, kraftige plasticstrips. I den ene tætpakkede rygsæk lå en maskinpsitol pakket ind i et rødt håndklæde, en lyddæmper pakket ind i lyse bukser og et magasin med 36 skud i en ternet skjorte samt endnu 36 9 mm. patoner i en grå trøje.

Læs også: Aktionsstyrken lægger jernring om terrorsag

PET byttede maskinpistolen ud med en brosten og tog maskinpistolen med, så rygsækken havde samme vægt. PET ville ikke risikere, at de mistænkte kunne få fat i våbnet.

De 200 plasticstrips var købt dagen før i Bauhaus af den tiltalte Omar Aboelazm, der havde kvitteringen for købet dagen før anholdelserne på sig.

'Terror-sange'
Da PET anholdt de mistænkte i lejligheden i Herlev lå der i en jakke en mp3-afspiller sammen med skarpe patroner og 20.000 dollars. Afspilleren indeholdt religiøse 'terror-sange' om Jihad og blodsudgydelser.

Fire minutter af sangene afspilles i retten: - Der er kun dage mellem os, oh I korsets tilbedere, lyder det.

Og hvad sagde Gud: - Være stenge mod de vantro, skriges det i sangen, hvor der lyder skud og løvebrøl.

- Med sværdene følger vi efter de vantro og hugger dem. De har erklæret os krig og fjendskab, lyder det.

Forbindelse til Pakistan
- Efter anklagemyndighedens opfattelse har sagen pakistanske forbindelser, oplyser anklager Henrik Plæhn i retten.

Han siger, at byerne Miram Shah i det lovløse område Waziristan og Bannu tæt på Waziristan spiller en rolle i sagen:

- Det vender vi senere tilbage til, siger anklageren.

ekstrabladet.dk har tidligere beskrevet, hvordan den tiltalte Munir Awad har været anholdt i Pakistan for ulovlig indrejse, men han har forklaret, at det var en familierejse.

Beviserne i terror-sagen består blandt andet af rumaflytninger af især Sahbi Zaloutis lejlighed på Frihetsvägen i Järfälla. Retten skal bruge tre dage til at høre rumaflytningerne og de tiltaltes forklaringer om, hvad de siger på aflytningerne.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.