Drabsmand tigger penge på nettet

George Zimmerman, som dræbte den sorte teenager Trayvon Martin, har startet en pengeindsamling på egen hjemmeside

George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)
George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)

Efter ugers tavshed har den selvudnævnte vagtmand George Zimmerman, 28, for første gang kommenteret skuddrabet på den sorte teenager Trayvon Martin i Florida.

Zimmerman, der hævder, at han skød og dræbte den 17-årige dreng i selvforsvar, har offentliggjort en udtalelse på en ny hjemmeside, der hedder: The Real George Zimmerman.

– Som følge af episoden og den efterfølgende mediedækning har jeg været tvunget til at forlade mit hjem, min skole, mit arbejde, min familie og i sidste ende hele mit normale liv, fortæller han og beder tilhængere om at sende penge til hans forsvar.

Trayvon Martin blev dræbt 26. februar, da han var på vej hjem fra en kiosk og kom på kant med Zimmerman, der deltog i et frivilligt nabovagtværn. Zimmerman skød og dræbte teenageren under omstændigheder, der stadig er uklare.

Ekstrabladet.dk i USA: - Du kan ikke dræbe med en pose slik

Zimmerman er ikke blevet anholdt af politiet, da myndighederne vurderede, at han handlede i selvforsvar - og så kan han ifølge en lov i Florida ikke retsforfølges. Drabet har udløst massive protester i USA, hvor især den sorte befolkning opfatter myndighedernes håndtering af sagen som udtryk for racisme.

George Zimmerman, der har en hvid far og en latinamerikansk mor, er gået under jorden af frygt for sit liv. Blandt andet har den militante Black Panter-bevægelse udlovet en dusør på 10.000 dollar for hans liv.

Zimmermans advokat, Craig Sonner, bekræfter hjemmesidens ægthed over for amerikanske medier.

1 af 2 Trayvon Martin var ubevæbnet, da han blev skudt og dræbt i Florida. (Foto: AP)
2 af 2 George Zimmerman, 28, er gået under jorden af frygt for sit liv. (Foto: AP)