Krakkede bankbosser lever på 1. klasse

Bagmandspolitiet efterforsker: Fallerede direktører og bestyrelsesformænd lever luksusliv efter at have kørt banker i sænk

Ekstra Bladet ser nærmere de inkompetente inkompetente direktører og bestyrelsesformænd for krakkede banker. De lever nemlig stadig i luksusliv. Fra venstre: Egon Korsbæk, EBH Bank, Peter Müller, Roskilde Bank, Finn Strier, EBH Bank og Marner Jacobsen, EIK Bank. (Fotos: POLFOTO)
Ekstra Bladet ser nærmere de inkompetente inkompetente direktører og bestyrelsesformænd for krakkede banker. De lever nemlig stadig i luksusliv. Fra venstre: Egon Korsbæk, EBH Bank, Peter Müller, Roskilde Bank, Finn Strier, EBH Bank og Marner Jacobsen, EIK Bank. (Fotos: POLFOTO)

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

De har kørt banker i sænk og tvunget folk fra hus og hjem, men de inkompetente og i nogle tilfælde kriminelle bankdirektører fortsætter selv med at leve et liv på 1. klasse.

Ekstra Bladet har gransket direktørerne og bestyrelsesformændene i otte krakkede banker, der alle har det tilfælles, at de bliver efterforsket af bagmandspolitiet for diverse lovovertrædelser. Flere af dem har også fået rejst kæmpe erstatningskrav mod sig, fordi de menes at være hovedansvarlige for deres banks krak.

Læs også:

Patrick De Vela, brød sig ikke om, at blive afsløret af Ekstra Bladets udsendte, i Spanien. Her går han amok på Ekstra Bladets fotograf, og forsøger at slå kameraet ud af hånden på fotografen. (Foto: Kristian Linnemann) Samfund Tidligere milliardær amok på Ekstra Bladet

Alligevel fortsætter de fallerede bankbosser med at leve et liv i luksus, og det er noget, der støder mange danskere, mener professor Finn Østrup på Center for kreditret og kapitalmarkedsret ved CBS.

- Det er klart, at det strider i mod ens retsbevidsthed, når personer, der har kørt en bank ned, stadigvæk har en høj levestandard. Man føler jo, at deres ledelsessvigt bør have nogen konsekvenser, siger han.

Fallerede bankbosser bor i luksusvillaer
Den tidligere bestyrelsesformand i Roskilde Bank, Peter Müller, har f.eks. købt hus for 13,9 millioner kroner, der blev tinglyst kun 45 dage efter bankkrakket.

- Jeg er da ked af det. Ligesom jeg er ked af selv at have tabt penge. Jeg er i det hele taget ked af, at banken gik ned, siger han til Ekstra Bladet og understreger, at han intet ulovligt har foretaget sig.

Læs også:

Martin Malvang Klüts er en af de ejendomsspekulanter, som har været årsag til, at banker har lidt gigantiske tab. Ekstra Bladet kan afsløre, at han trods personlig konkurs, stadig lever i liv i luksus (Foto: Kristian Linnemann) Samfund Lusker sig til luksusliv

Hans kollega i den ligeledes krakkede EBH Bank, Finn Strier Poulsen, lever også stadig et liv i luksus i nordsjællandsk millionvilla, mens Bagmandspolitiet efterforsker ham for flere sager og Finansiel Stabilitet har rejst erstatningskrav på 700 millioner. Det har han ingen kommentarer til.

EIK Banks tidligere direktør bor stadig i millionvilla på Færøerne, selvom han 'grundløst' er stævnet for 250 millioner kroner. Det ønsker han ikke at kommentere.

Læs også:

Så lækkert bor Christian og Jytte Correll på den spanske sydkyst. (Foto: Kristian Linnemann) Samfund Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

EBH Banks tidligere bestyrelsesformand, Egon Korsbæk, bor også stadig i liebhaverbolig til næsten otte millioner kroner. Han har ikke svaret på Ekstra Bladets spørgsmål.

Ikke ressourcer nok
Efterforskning af bankbosserne er trukket i langdrag og har nu efterhånden stået på et par år, men ingen af sagerne er blevet afsluttet, og Finn Østrup fra CBS mener, at bagmandspolitiet derfor bør få tilført flere ressourcer, så der kan blive sat et punktum.

Læs også:

Samfund Krakkede spekulanter gemmer penge i udland

- Myndighederne burde se at få afsluttet de her sager, der er jo stort set ikke sket noget som helst, og det er der ingen der har interesse i, siger han.

LÆS MEGET MERE I DAGENS AVIS:

  • Se de fallerede bankbossers luksusvillaer
  • Ekstra Bladet finder EBH-direktør i nordsjællandsk luksus
  • Læs alle anklagerne
  • Hør hvad aktionærerne synes om direktørerne
  • Spekulant giver bankerne ansvar for krak

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk