HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk
De har kørt banker i sænk og tvunget folk fra hus og hjem, men de inkompetente og i nogle tilfælde kriminelle bankdirektører fortsætter selv med at leve et liv på 1. klasse.
Ekstra Bladet har gransket direktørerne og bestyrelsesformændene i otte krakkede banker, der alle har det tilfælles, at de bliver efterforsket af bagmandspolitiet for diverse lovovertrædelser. Flere af dem har også fået rejst kæmpe erstatningskrav mod sig, fordi de menes at være hovedansvarlige for deres banks krak.
Læs også:
Alligevel fortsætter de fallerede bankbosser med at leve et liv i luksus, og det er noget, der støder mange danskere, mener professor Finn Østrup på Center for kreditret og kapitalmarkedsret ved CBS.
- Det er klart, at det strider i mod ens retsbevidsthed, når personer, der har kørt en bank ned, stadigvæk har en høj levestandard. Man føler jo, at deres ledelsessvigt bør have nogen konsekvenser, siger han.
Fallerede bankbosser bor i luksusvillaer
Den tidligere bestyrelsesformand i Roskilde Bank, Peter Müller, har f.eks. købt hus for 13,9 millioner kroner, der blev tinglyst kun 45 dage efter bankkrakket.
- Jeg er da ked af det. Ligesom jeg er ked af selv at have tabt penge. Jeg er i det hele taget ked af, at banken gik ned, siger han til Ekstra Bladet og understreger, at han intet ulovligt har foretaget sig.
Læs også:
Hans kollega i den ligeledes krakkede EBH Bank, Finn Strier Poulsen, lever også stadig et liv i luksus i nordsjællandsk millionvilla, mens Bagmandspolitiet efterforsker ham for flere sager og Finansiel Stabilitet har rejst erstatningskrav på 700 millioner. Det har han ingen kommentarer til.
EIK Banks tidligere direktør bor stadig i millionvilla på Færøerne, selvom han 'grundløst' er stævnet for 250 millioner kroner. Det ønsker han ikke at kommentere.
Læs også:
EBH Banks tidligere bestyrelsesformand, Egon Korsbæk, bor også stadig i liebhaverbolig til næsten otte millioner kroner. Han har ikke svaret på Ekstra Bladets spørgsmål.
Ikke ressourcer nok
Efterforskning af bankbosserne er trukket i langdrag og har nu efterhånden stået på et par år, men ingen af sagerne er blevet afsluttet, og Finn Østrup fra CBS mener, at bagmandspolitiet derfor bør få tilført flere ressourcer, så der kan blive sat et punktum.
Læs også:
Krakkede spekulanter gemmer penge i udland- Myndighederne burde se at få afsluttet de her sager, der er jo stort set ikke sket noget som helst, og det er der ingen der har interesse i, siger han.
LÆS MEGET MERE I DAGENS AVIS:
- Se de fallerede bankbossers luksusvillaer
- Ekstra Bladet finder EBH-direktør i nordsjællandsk luksus
- Læs alle anklagerne
- Hør hvad aktionærerne synes om direktørerne
- Spekulant giver bankerne ansvar for krak
HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk