Pensionist-selvmord vækker vrede i Athen

Bisættelsen af en 77-årig mand, som skød sig selv på åben gade i Athen, giver uroligheder i den kriseramte by.

Hundredvis af sørgende grækere råbte trodsige slagord, da de lørdag tog del i begravelsen af en pensionist fra Athen, som i økonomisk desperation skød sig selv tidligere på ugen.

Den 77-årige Dimitris Chrisoula, som ifølge sin datter var 'dybt politisk engageret', tog onsdag sit eget liv på åben gade tæt på parlamentsbygningen midt i Athen.

Den tidligere apoteker havde efterladt et selvmordsbrev, som forklarede, at offentlige nedskæringer havde skåret hans pension ind til benet og efterladt ham i dyb fattigdom.

- Jeg kan ikke se andre løsninger for at få en værdig afslutning, før jeg begynder at sortere skraldet for at skaffe mad, hed det i selvmordsbrevet.

Efter lørdagens begravelse gik demonstranterne videre til det centrale torv Syntagma i Athen, der har været centrum for de seneste to års massive protester mod gældssaneringer og nedskæringer.

Her angreb omkring 20 mennesker en politimand og tog betjentens skudsikre vest og walkie-talkie og brændte begge dele af på gaden. Politimanden skulle efterfølgende på hospitalet til behandling.

Depressioner og antallet af selvmord er steget kraftigt i Grækenland de seneste år i takt med omfattende nedskæringer og krisepakker, som skiftende regeringer har gennemført for at få bugt med landets bundløse gæld.

Løn og pension er skåret kraftigt ned, og nedskæringer har skabt stor fattigdom ikke bare for de fattigste, men også for middelklassen.

Flere hundrede tusinde grækere har mistet deres job, og arbejdsløsheden er steget til over 20 procent.