Virginia-borgmester: Bliv væk

Tililende borgere skaber problemer for redningsarbejderne i efter flystyrtet i Virginia

Øjenvidner tabte både næse og mund, da deres nabolag pludselig stod i flammer. (Foto: AP)
Øjenvidner tabte både næse og mund, da deres nabolag pludselig stod i flammer. (Foto: AP)

Virginias borgmester, Will Sessoms, beder nu borgerne i lokalområdet til at holde sig langt væk fra det sted, hvor et vildfarent F-18 militærfly for ganske få timer siden styrtede ned i en boligblok.

Det giver simpelthen problemer for redningsfolkene, skriver den amerikanske avis, The Chicago Tribune.

Læs også: TV: Amerikansk militær-fly rammer boligblok

- Bliv væk, bliv venligst væk, lød det fra Sessoms i et interview med en lokal tv-station.

Både bilister, fodgængere og naboer har styrtet til beboelsesområdet for med egne øjne at se militær-flyet omgivet af flammer, der cirka kl. 12.30 lokal tid bragede ind i en boligblok. Eller også har de ifølge borgmesteren været bekymrede for deres pårørerende i området.

- Det kan dog skabe problemer for redningsfolkene og forsinke redningsarbejdet, lød det indtrængende fra Virginia-borgmesteren.

De to piloter ombord på flyet nåede at skyde sig ud af cockpittet få øjeblikke, før flyet kolliderede med jorden. Angiveligt ventede de til sidste øjeblik for at sikre sig, at flyet ikke ramte en nærliggende skole.

Læs også: Øjenvidne: Som en kæmpe ildkugle

Ifølge de foreløbige forlydende er kun fem personer indlagt på skadestuen med diverse mindre skader. Myndighederne har dog stadigvæk ikke overblik over antallet af eventuelt savnede, og derfor forventes det, at antallet af sårede og/eller dræbte kan stige.

Flyet styrtede helt præcist ned i en bygning i nærheden af Birdneck Road på Virginia Beach i det østlige USA.

1 af 2 Det var et fly, der minder om dette, der i eftermiddags styrtede ned i Virginia. I øvrigt overvejer dansk militær at indkøbe netop F 18-fly i stedet for de nuværende F 16 (Foto: MC3 Nathan Parde/Flickr)
2 af 2 Øjenvidner tabte både næse og mund, da deres nabolag pludselig stod i flammer. (Foto: AP)